Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gavin Friday – “Ecce Homo”

Wie aan muziek uit Dublin denkt, denkt ongetwijfeld meteen aan U2 en wie een voorliefde voor die band koestert, is vermoedelijk op een bepaald moment ook bij Virgin Prunes beland. De twee bands zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo staat de broer van Prunes-vocalist Guggi op de cover van Boy en War en was Dik Evans, broer van The Edge, een stichtend lid van Virgin Prunes. Ondanks dat alles denken we nog voor we via The Virgin Prunes bij U2 belanden aan Gavin Friday, de zanger van de band, die er bij iedere liveperformance simpelweg bezeten uitzag en in 1986 uit de band stapte.

Wat betreft zijn solocarrière moeten we stellen dat Friday met Shag Tobacco en Catcholic meer dan aardige albums heeft gemaakt, al neemt hij daar ook wel zijn tijd voor. Met Catholic dateert zijn recentste langspeler al van 2011 en het is pas op 25 oktober dat we daar met Ecce Homo eindelijk een opvolger voor krijgen. De Ierse zanger brengt nu de eerste single en tevens ook de titeltrack van die plaat uit.

“Ecce Homo” opent meteen met pompende elektronica die ergens tussen de jaren tachtig en moderne EBM liggen. De stem van Friday komt er al snel bij en die voegt een macabere toets toe aan het geheel. Wanneer hij ‘I’ll see you boys in hell’ zingt, geloven we hem dan ook meteen. Bij het refrein wordt de elektronica nog wat drukker en staan enkele onheilspellende stemmetjes de Ierse zanger bij wanneer hij de titel van het lied uitschreeuwt. We hebben er meer dan lang genoeg op moeten wachten, maar de comebacksingle van Gavin Friday is wel meteen een goeie.

Ecce Homo verschijnt op 25 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

480 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.