Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIFF RICHARDS – “GFC”

STIFF RICHARDS is een punkband uit Australië die tussen 2017 en 2020 drie albums uitbracht. Die albums staan tjokvol rauwe punknummers die heel zelden boven de drie minuten komen. Het vijftal is heel bedreven in het componeren van dat snoeiharde genre dat sneller is dan het licht en rauwer dan het karkas van een varken dat nog dient uitgebeend te worden. Luister gerust eens naar topnummers zoals “Bad Disease” en “Glass” en beaam nadien de vorige zin.

“GFC” is van hetzelfde laken een broek. De mensheid zet alles graag in hokjes en zo ook met allerlei soorten punk. Er is horrorpunk, artpunk, poppunk, pretpunk, streetpunk, skatepunk enzovoort. Bij de nieuwe single van het Australische kwintet is het eenvoudigweg punk, niet meer, maar zeker niet minder. Er wordt begonnen met een razende drumroffel van Lochie Cavigan en een keiharde gitaarriff in elkaar gebeukt door Arron Mawson en Tim Garrard. Frontman Wolfgang Buckley heeft bijna hetzelfde stemgeluid als Greg Graffin van Bad Religion en brult doorheen de twee minuten die de song heeft gekregen. “GFC” is een splijtende punksong die goesting geeft om eens goed te vloeken als een ketter in eender welk gebedshuis. Topper!

Op 10 oktober wordt de nieuwe plaat EMPTY BARRELS uitgebracht.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.