Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy – “Driver”

© CPU – Leni Sonck

Het indieproject dat ontsproten is uit de creatieve geest van Nashvilles Sophie Allison profileert zich als een onaangetaste parel met de ietwat bizarre naam Soccer Mommy. Wat ooit begon als een ingetogen slaapkameravontuur heeft zich getransformeerd tot een voltallige indierockband die met ijzeren wil en zachte melodieën de ziel beroert. Allison schildert met haar stem – een delicate balans tussen fluisterende kwetsbaarheid en doordringende kracht – taferelen van persoonlijke strijd. Binnen een dikke maand komt haar nieuwe album, Evergreen, uit. Eerder kregen we daaruit de uitstekende singles “M” en “Lost” voorgeschoteld.

Haar derde en nieuwste single, “Driver”, zet de toon voor een ruigere, meer zelfverzekerde koers. Muzikaal ontketent het een subtiele storm, waarin gruizige gitaarlijnen en een ritmische puls hand in hand gaan met Allisons bijna spookachtige stem. Allison zoekt de imperfecties op en omarmt ze, terwijl ze door het nummer racet met een zekere bravoure die zelden zo raak wordt verwoord. Het grijpt je vast met onuitwisbare hooks, terwijl het met een nonchalante charme door thema’s van zelfaanvaarding en imperfectie dendert. Haar vermogen om het introspectieve om te zetten in iets dat even krachtig als toegankelijk is, wordt in “Driver” alleen maar verder versterkt.

Evergreen verschijnt op 25 oktober via Loma Vista Recordings. Op 18 mei speelt ze in België, al is er nog geen locatie bekendgemaakt. Een dag eerder staat ze in Amsterdam op London Calling Festival.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy - "M"

Als het alter ego van Sophie Allison heeft Soccer Mommy zich snel gevestigd als een vaste waarde in de hedendaagse indiescene. Een…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 4): Sterren tellen

Vier dagen Rock Werchter, dat is vier dagen muzikaal genot, maar ook een beetje afzien. De vermoeidheid begon gisteren – althans aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Soccer Mommy - "Lost"

Soccer Mommy is het soort artiest dat de deur naar een doorbraak van bij haar debuutplaat in 2018 meteen open leek te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.