Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hard Quartet – “Our Hometown Boy”

The Hard Quartet, het project van Stephen Malkmus, Matt Sweeny, Emmett Kelly en Jim White brengt zijn derde single uit om zo het debuutalbum, dat ook The Hard Quartet zal heten, in te leiden. De eerste single “Earth Hater” droeg heel sterk de stempel van de slackerrock die Malkmus met Pavement mee op de muziekkaart heeft gedrukt. “Rio’s Song” was echter een indruk van een heel ander stempelkussen met een heel bluesy countrysound. En nu komt daar “Our Hometown Boy” bij, een schijf die opnieuw meer de invloed heeft van het werk van Malkmus, maar toch met een nieuw, verrassend element.

Er wordt begonnen met een indrukwekkende gitaarriff waar al snel een tweede gitaarpartij wordt bijgegooid. Het gekke aan het nummer is zonder twijfel dat de song zo op Crooked Rain, Crooked Rain of Wowee Zowee van Pavement had kunnen staan, maar dat de leadzang nu wordt verzorgd door Emmett Kelly. Kelly zingt veel zachter en heeft eerlijk gezegd een veel mooier stemgeluid dan Malkmus en hij kan ook veel meer gevoel leggen in zijn stem. En zo weten we ondertussen ook dat de band iedereen graag eens in de spotlights zet. Eerst Malkmus op de eerste single, Matt Sweeny op de tweede en nu dus Kelly. De nieuwe song krijgt nog een knappe gitaarsolo mee op het einde van het nummer. Het is het typische slackergeluid dat ontregeld en vals klinkt, maar net daarom zo geapprecieerd wordt door de liefhebbers van de shoegaze uit de jaren negentig. Met elke song die de band ons schenkt, krijgen we stevig de indruk dat het beste nog moet komen. Wij zijn gewoon heel blij dat het ‘harde kwartet’ ooit tussen pot en pint heeft beslist om samen muziek te schrijven. En de clip bij de nieuwe single is trouwens heerlijk eenvoudig en zalig cool.

Dit zijn al drie uitgegeven songs van een debuutplaat die vijftien nummers zal tellen. The Hard Quartet komt uit op 4 oktober.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hard Quartet - "Rio's Song"

The Hard Quartet is de band van het viertal Stephen Malkmus, Matt Sweeny, Emmett Kelly en Jim White. Deze vier muzikanten hebben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle The Hard Quartet - "Earth Hater"

Verser van de pers en heter van de naald zal het niet worden. The Hard Quartet heeft zonet zijn debuutsingle “Earth Hater”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.