Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordana – “Anything For You”

© Kacey Makal

Het is intussen geen verrassing meer wanneer Jordana Nye met nieuw werk op de proppen komt. Sinds haar debuut Classical Notions of Happiness in 2019 verscheen, produceert de vierentwintigjarige singer-songwriter muziek aan de lopende band. Dat maakt dat haar discografie na slechts een half decennium al een heleboel singles, drie albums en vier ep’s – waaronder Summer’s Over in samenwerking met TV Girl – telt. Daar wordt met Lively Premonition binnenkort een vierde langspeler aan toegevoegd. Het recente “Anything For You” past goed binnen het plaatje dat voorgaande singles “We Get By” en “Like A Dog” daarvoor reeds schetsten, maar is veruit de meest treurige van de drie.

De Amerikaanse koos de geschikte tijd van het jaar uit om deze song ter wereld te brengen, aangezien het nummer dienst kan doen als ideale achtergrondmuziek voor de druilerige herfstdagen die langzamerhand in aantocht zijn. De titel lijkt dan wel romantisch, maar “Anything For You” is eerder een kwetsbare, openhartige break-upsong dan het een zeemzoete liefdesverklaring is. Vocaal pakt Jordana ons volledig in met de emotie die ze in haar tere stem legt terwijl ze ons een kijkje biedt in haar woelige liefdesleven. De opzet van het instrumentale gedeelte is vrij basaal, maar inspirerend. De kalme, slome drumbeat wordt vergezeld door een akoestische gitaarriff en sporadische strijkers gedrenkt in melancholie. Hier en daar horen we elektronische toevoegingen die de single wat cachet proberen te geven, al had de artieste die in principe achterwege mogen laten.

Wat zo fijn is aan “Anything For You”, is dat het niet per se heel modern klinkt. In feite doet het een beetje aan zo’n dertig jaar geleden denken. Als we dan een vergelijking moeten maken, is het een sound à la The Cranberries die hier subtiel komt bovendrijven. Tegelijk zouden we durven zeggen dat het misschien wel wat in het verlengde van Clairo’s oeuvre ligt – Jordana slaagt er minstens even goed in om intieme, sentimentele bedroompop te construeren. Wel vinden we dat het liedje misschien wat langer is dan had gehoeven. De impact van “Anything For You” was waarschijnlijk net zo rendabel geweest indien het een overbodige minuut korter was, gezien deze derde worp van Lively Premonition in zijn geheel veelbelovend overkomt.

Jordana’s nieuwe plaat Lively Premonition verschijnt op 18 oktober.

Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordana - "Is It Worth It Now?"

Als er iets met zekerheid gezegd mag worden over Jordana, dan is dat toch wel dat de Amerikaanse singer-songwriter geen fan is…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordana - "Reason"

Jordana Nye ging als een wervelwind door 2020, want waar veel artiesten de release van nieuwe muziek even uitstelden, bracht de Amerikaanse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.