Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mastodon & Lamb of God – “Floods of Triton”

© CPU – Cédric Depraetere

Afgelopen zomer bundelden Mastodon en Lamb of God hun krachten voor een intensieve tournee door de Verenigde Staten. Beide bands, zwaargewichten in de metalscene, vierden iets bijzonders: de twintigste verjaardag van respectievelijk Leviathan en Ashes of the Wake. Hitsingles zoals “Blood and Thunder” en “Laid to Rest” deden hun succes razendsnel groeien. Destijds schreven de media over de zogenaamde ‘New Wave of American Heavy Metal’. In 2024 klinkt die term wat gedateerd, maar toen onderscheidde de thrashmetal van Lamb of God en de stonermetal van Mastodon zich duidelijk van de puberale nu-metal. Deze verschillen benadrukten opnieuw hoe divers metal als genre en cultuur is. Met de single “Floods of Triton” vereeuwigen de bands hun wederzijdse respect.

Aan het artwork van de track was al te zien dat Mastodon de boventoon zou voeren op de single. “Floods of Triton” heeft dan ook een duidelijk stonerachtige benadering. Randy Blythe zingt daarbij opvallend anders dan gewoonlijk; hij probeert zijn stem meer aan te passen aan het bereik van Brent Hinds. Deze verandering voelt allesbehalve geforceerd aan, maar roept wel de vraag op wat de artistieke meerwaarde van deze samenwerking is. Het is op zich leuk dat beide namen op één single staan, maar daar blijft het ook bij. De solo blijft bovendien wat tam, terwijl een stevige dosis thrash hier beter op zijn plaats was geweest. Toch maakt de verwijzing naar de Griekse god Triton het evenwicht op een abstracte manier duidelijk: de god was half mens, half vis. Mastodon vormt duidelijk het ‘lichaam’ van de track, terwijl Lamb of God zich er soepel doorheen spartelt.

Mastodon: Facebook / InstagramX / Website
Lamb of God: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lamb of God & Kreator @ Ancienne Belgique: Allesvernietigende vlammenzee

‘Samen staan we sterk’, naar deze aloude leuze valt het de laatste tijd op dat gevestigde metalnamen vaker samen de baan op…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 3): Traditionele duivelverering

Tradities zijn er om in ere te houden. Sinds 2010 is de eerste zondag van het stadsfestival gereserveerd voor het hardere genre….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamb of God - "Omens"

De afgelopen weken zorgde de berichtgeving over de reünie van Pantera voor verhitte discussies. Ondanks zijn mythische status is Pantera op Europese…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.