Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Michael Kiwanuka – “Lowdown”

© CPU – Johan Poelmans

Michael Kiwanuka is niet zomaar een vakman. Als gedreven muzikant heeft hij in het verleden de muziekharten sneller doen slaan met een aantal tijdloze nummers die, na al die jaren, nog steeds net zo sterk resoneren als toen ze uitgebracht werden. Zijn status schept inmiddels een zeker verwachtingspatroon, maar toch lijkt hij zich daar niet al te druk om te maken. Voor zijn nieuwe album Small Changes nam hij uitgebreid de tijd en werkte hij samen met de toonaangevende producers Danger Mouse en Inflo. De release staat gepland voor 15 november, maar met “Lowdown” krijgen we vandaag alvast een tweede voorproefje.

Strikt genomen is “Lowdown” een dubbelsingle die naadloos in elkaar overvloeit. “Lowdown (Part I)” vormt daarbij het leidende deel. Het nummer begint vrij bezinnend met enkel gitaar en Kiwanuka’s stem, al horen we op de achtergrond dat er behoorlijk wat moeite is gestoken in een zekere gelaagdheid. Wat de tekst betreft, kiest Michael Kiwanuka voor veel herhaling en precies dat zorgt ervoor dat het nummer blijft hangen. Het vloeit geleidelijk over in “Lowdown (Part II)”, waarin de focus volledig ligt op het instrumentale. Vergezeld door een strijkerskwartet wordt er voorzichtig gesoleerd op de snaren van een elektrische gitaar. Ook zonder woorden weet hij zo te imponeren. “Lowdown” klinkt enorm organisch en spontaan, en is een prachtige toevoeging aan het oeuvre van Michael Kiwanuka.

Small Changes verschijnt op 15 november.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Michael Kiwanuka - "Floating Parade"

Michael Kiwanuka zorgde afgelopen zondag op Werchter nog voor een van de meest beklijvende, warmste en ontroerendste momenten van het hele weekend….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 4): Sterren tellen

Vier dagen Rock Werchter, dat is vier dagen muzikaal genot, maar ook een beetje afzien. De vermoeidheid begon gisteren – althans aan…
Features

Tien tips voor een geslaagd Rock Werchter!

Nu ligt de weide van Rock Werchter er nog spik en span bij, maar dat zal niet meer van lange duur zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.