Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pool Girl – “Spinning”

Allie Nixon, de zangeres die haar sporen al had verdiend bij Little Jet, probeert al een tijdje solo als Pool Girl haar weg te zoeken. Dat resulteerde al in twee mooie singles, “I Liked It” en “Seeing You“. We zetten de twee vorige singles graag bij het genre van de dreampop. Het is een muziekstijl die rond en sinds 2008 opeens veel bijval kreeg met bands zoals Lykke Li, Beach House, Youth Lagoon en nog veel meer. Nixon heeft ondertussen al een heleboel volgers op Spotify met haar twee vorige singles en de schare fans groeit gestaag. Pool Girl brengt nu een derde single uit met de titel “Spinning”.

Pool Girl laat de nieuwe song aanvangen met enkele drumslagen waarop veel echo is gezet. Haar belangrijkste instrument is haar stem die vanaf de vijfde seconde wordt ingezet. Nixon heeft een engelenstemmetje en ze laat dat aangeboren talent graag op de voorgrond treden. De synthgeluiden zijn uiterst zacht tot het moment dat Pool Girl het nummer laat losbarsten. Opeens zitten we in een popsong uit de jaren tachtig waar een topper als Madonna een patent op had. De strofes worden weer iets zachter gespeeld wat het contrast tussen strofes en refrein alleen maar groter en mooier maakt. Op sommige momenten kan je zo gelukkig zijn dat je gewoon wil dansen en de controle wil verliezen. Het zijn momentopnames die we moeten koesteren, want ‘geluk’ is geen doel, maar veel eerder een gevoel dat je opeens kan hebben en ook snel weer kan verdwijnen. Helemaal op het einde blijft vrijwel alleen de stem van Pool Girl nog even over en wordt er een laatste keer de satijnen synthmuziek over gedrapeerd. Bekijk zeker ook de vrolijke, fijne clip eens van dit mooie lied!

De eerste ep Trophy Wife zal zes songs bevatten. Een releasedatum is nog niet bekend, maar dat houden we uiteraard in het oog.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pool Girl - "I Liked It"

Pool Girl is de nieuwe muzikale uitstap van Allie Nixon, een van de leden van Little Jet die een bescheiden hit had…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle DJ Car Keys (Karel Gerlach) - "Spinning"

Terwijl de boys van goud zich klaarmaken voor een tweede hopeloos uitverkochte zaaltournee door Vlaanderen en Nederland, zag Karel Gerlach zijn kans…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.