Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Katy Perry – “I’M HIS, HE’S MINE” (feat. Doechii)

© CPU – Sven Michiels

Toen Katy Perry nog niet zo lang geleden aankondigde dat ze met een nieuw album komt, duurde het niet lang vooraleer er van leadsingle “WOMAN’S WORLD” een stukje rond ging op het internet. Er werd snel gespeculeerd dat het niet echt was en dat de leak met AI werd gemaakt doordat het zo slecht klonk, maar niets bleek minder waar. Katy Perry heeft geen AI nodig om slechte muziek te maken en dat ze het nummer met de controversiële Dr. Luke maakte, deed het lied niet in betere bodem neerdalen. “LIFETIMES” volgde het nummer op en was net iets beter, maar nog steeds niet goed te noemen. Perry slaagt er dus vooralsnog niet in om een hype te creëren voor 143, dat volgende week verschijnt.

Eerder deze week trad de zangeres trouwens op tijdens de Video Music Awards en nam ze zelf meerdere VMA’s in ontvangst. Ze kreeg er zo de Video Vanguard Award en won er ook de prijs voor beste VMA performance ooit. Zeker die tweede was opvallend te noemen, want op sociale media rees de vraag of er mensen waren die er zich die “Roar” performance uit 2013 konden herinneren. Hoe kon Perry die prijs nu winnen boven Beyoncés “Love on Top” waarbij ze haar zwangerschap aankondigde, Lady Gaga die doodbloedde tijdens “Paparazzi” en Madonna die het gezellig maakte met Christina Aguilera en Britney Spears? Verdiend of niet, Perry trad ook op tijdens de awardshow en gaf daar al een voorbode op “I’M HIS, HE’S MINE”, haar nieuwe single met Doechii.

Met een sample van “Gypsy Woman” van Crystal Waters weet Katy Perry hier meteen de aandacht te trekken, alleen wordt de sample op een tenenkrullende manier gebruikt. Het heel herkenbare deuntje wordt op een vreemd vertraagde manier als rode draad doorheen het nummer uitgesponnen zonder dat er veel opbouw of variatie in de muziek zit. Perry en Doechii wisselen elkaar vlot af waarbij Perry zich ook aan rappen waagt, zonder dat we het er ooit warm van krijgen. “I’M HIS, HE’S MINE” ligt ongemakkelijk in het oor, is eentonig en doet “Gypsy Woman” zonder enige twijfel oneer aan. Jammer dat het lied niet met peren werd geserveerd, want dan hadden we er toch nog iets aan.

143 verschijnt op 20 september, zet het alvast niet in je agenda.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1250 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Doechii - Alligator Bites Never Heal (★★★½): Bakkenvol belofte

Net nadat Kendrick Lamar de deur van Top Dawg Entertainment, het label dat hem groot maakte, achter zich toetrok, zette Doechii er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Katy Perry - "LIFETIMES"

Na Smile uit 2020 kregen we even geen nieuwe muziek van popster Katy Perry. Nu is ze echter helemaal terug. Minder dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Katy Perry - "WOMAN'S WORLD"

Het is intussen een goeie vier jaar geleden dat Katy Perry nog een nieuw album uitbracht. Smile overtuigde ons nog minder dan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.