Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single De Toegift – “liefde is lang”

© Danique Van Kesteren

Voor de goedgelovigen onder ons: er vinden wel degelijk goede dingen plaats op een vrijdag de dertiende. Op die dag, ruim anderhalf jaar na hun debuutplaat, loste de Nederlandse indiepopband De Toegift zijn nieuwe single “liefde is lang” en gaf deze mistroostige dag weer kleur. Het zestal brengt opnieuw een unieke soundtrack, herkenbaar voor liefhebbers van Spinvis en Eefje de Visser.

“liefde is lang” is een ode aan de liefde in zijn puurste vorm. Met een upbeat tempo, zwevende tonen en tedere zang brengt De Toegift een eerlijke beschrijving over de zoektocht naar de liefde. Over de pijn én de schoonheid ervan. Over hoe deze soms eindeloos lijkt te duren, maar dat de bestemming de zware reis meer dan waard maakt: ‘liefde is lang en ik weet dat het hier op me wacht/ tot de dag van vandaag is het het wachten waard’. Een dansende dwarsfluit zet onmiddellijk de toon en schept nieuwsgierigheid bij de luisteraar. Het samenspel van drums, gitaren en strijkers dat daarop volgt, resulteert in een lichte en dromerige melodie die subtiel verder opbouwt. In contrast met het melancholische “Odysseus” straalt deze single warmte uit en geeft het hoopvolle klanken aan al degenen die hun moed in de zoektocht naar liefde al eens durven verliezen. Dit weerspiegelt zich in de videoclip met een doorloop van kleurrijke en ludieke tekeningen, het resultaat van een geweldige samenwerking tussen frontman Maxim Ventulé en beeldend kunstenaar Marijn van Kreij.

“liefde is lang” geeft ons een voorproefje van het tweede album kleine auto, grote hot wheel dat op 7 februari 2025 zal verschijnen. De band kondigt hiermee eveneens een releasetour aan door Nederland en België onder andere op 8 april in AMOR, Antwerpen of 27 februari in Rotown, Rotterdam. Ontdek alle data op hun website.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsNieuwe singlesRecensies

Eefje de Visser - Heimwee (★★★★½): Betoverend briljant

Vier jaar geleden zette Eefje de Visser de Nederlandstalige muziekwereld op z’n kop met Bitterzoet, een album dat onmiskenbaar tot de top…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Mieux – “Free For Another Day”

Voor de Hagenezen van Son Mieux loopt alles op rolletjes. Het is alweer bijna drie jaar geleden dat de groep het laatste…
LiveRecensies

Lowlands 2024 (Festivaldag 2): Een lange, dansende aanloop naar Fred again..

Na een overvolle dag één beloofde dag twee er niet minder druk op te worden. Met Fred again.. stond er misschien wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.