Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Few Bits – “Brick Houses”

© Sieme Hermans

Acht jaar is het al geleden dat Few Bits zijn tweede langspeler uitbracht. Goed nieuws voor de fans, want het wachten zit er bijna op! Er is in ieder geval al een nieuwe single en die is een eerste voorbode op een langspeler die we volgend jaar in de winkelrekken zullen terugvinden. De Belgische band rond Karolien Van Ransbeeck nam een pauze toen ze zich eventjes op haar kindje wilde focussen, maar nu dat kindje ouder is kreeg Van Ransbeeck terug goesting om muziek te maken. Die muziek bevindt zich ergens in de buurt van Mazzy Star en bepaalde strekkingen binnen Fleetwood Mac. Denk dromerig, melancholisch en een beetje wazig. Een omschrijving die vaak ook opgaat voor The War On Drugs, dus het is geen al te grote verrassing dat Few Bits al in het voorprogramma van die groep stond.

De nieuwe single, genaamd “Brick Houses”, vertelt dat een stenen huis genoeg bescherming biedt voor stormen en dergelijke, maar dat de mensen die erin wonen nog altijd geraakt kunnen worden door verlies, pijn en tegenslagen. Er zit dus een zekere tristesse in het nummer, maar tegelijk biedt het een gezellig plaatsje aan om je in te nestelen en veilig te voelen. Klein en tegenstrijdig, en net daar zit de kracht van dit zachte nummer. De dromerige en gelaagde vocals glijden als een warme bries voorbij en doen ons meteen verlangen naar meer nieuwe muziek van Few Bits. Een zeer mooie terugkeer!

Few Bits zal op 18 en 19 oktober te zien zijn op Left of the Dial in Rotterdam, maar speelt ook op Belgische bodem: op 11 oktober in Heist-op-den-Berg en op 31 oktober in Antwerpen. Binnenkort zouden er nog shows worden aangekondigd.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1250 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Few Bits @ AB Club: Imponeren en ontroeren met het nodige enthousiasme

Gisteren speelde Few Bits in de super gezellige AB club te Brussel. Jammer genoeg zorgde dit niet voor een massale volksverplaatsing richting…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir" - Wooly Mammoths

Wooly Mammoths is een vijftal uit België die zich vanuit het platteland in Brussel vestigde. Ze maken een warm en fris psychedelisch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.