Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “God Gets You Back”

© CPU – Bert Savels

‘Hoe hard hij ook huilt of smeekt, geef hem nooit eten na middernacht.’ Zo’n goede veertig jaar geleden maakte Gizmo zijn intrede in Hollywood. Steven Spielberg had toen waarschijnlijk nooit gedacht dat een groep Schotten hun bandnaam zou ontlenen aan zijn fictieve wezentje. In beide takken van entertainment staat het concept ‘Mogwai’ echter synoniem voor briljante gekte, zij het vanuit een totaal verschillende invalshoek. Hoe dan ook, de band Mogwai is weer aan het musiceren en zal hun fanbase weer trakteren op hun kenmerkende postrock. Drie jaar geleden was As the Love Continues een belangrijke mijlpaal die ook live indruk maakte, onder andere in de Ancienne Belgique en op Rock Herk. Diezelfde indruk krijgen we nu alvast van “God Gets You Back”.

Het is geen geheim dat de postrockers graag vertoeven in hogere sferen. Wat de nieuwe single echter zo boeiend maakt, is hun veranderde aanpak. Dromerige elektronica sluipt nu door de anders robuuste gitaarsound, terwijl de echoënde vocals Mogwai dichter bij shoegaze en dreampop brengen, twee genres die tegenwoordig goed gedijen binnen een breed scala aan alternatieve muziekscènes. Mogwai had hier altijd al een zekere affiniteit mee, maar doordat ze zich nu niet langer opwerken naar hun kenmerkende ontploffende geluidsmuur, wordt de gelijkenis des te treffender. Het is alsof ze, net als een crew van astronauten, nieuwe planeten willen verkennen, zonder vrees voor het onbekende of de confrontatie met een soort schepper.

Er is nog geen bevestiging van een nieuw studioalbum, alleen van een Europese voorjaarstournee. Mogwai speelt op 4 februari in Paradiso, op 14 februari in Muziekgieterij, op 15 februari in Oosterpoort, op 17 februari in de Ancienne Belgique en op 18 februari in De Roma.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live (Festivaldag 3): Pure rauwheid en starre harmonie

De derde dag van Live /s Live was er een met hoogtes en laagtes. We zagen heel wat groepen met wat jaren…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xylouris White - The Forest In Me (★★★): Verdwalen tussen angst en moed

Neen, Xylouris White is niet de recentste hype in de wereld van mondhygiëne. Het sinds 2013 (s)tandvastige, muzikale en wereldlijke duo bestaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.