Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Rum Jungle – “Weather’s Better” & “You’re Not My Friend”

© Alexander McIntyre

Down Under barst de zomer weer helemaal los en daar is Rum Jungle zeer blij mee. Het viertal uit het Australische Newcastle is opgegroeid tussen de palmbomen en met uitzicht op de oceaan en dat voel je ook in de ontspannen muziek die ze maken. Tot hun goede vrienden behoren trouwens lokale helden zoals Lime Cordiale en Ocean Alley, met wie ze al de tourbus deelden en de nodige kilometers maakten. Vanaf volgende week trekt Rum Jungle door Europa en houden ze voor het eerst halt in België. De gloednieuwe dubbelsingle mogen ze alvast in hun reiskoffer stoppen.

Rum Jungle zorgt met “Weather’s Better” meteen voor een goed humeur. Het gitaarriedeltje in de intro ligt goed in het gehoor en vormt zo een prima inleiding voor de eerste strofe. Rum Jungle pakt het daar redelijk ontspannen aan, maar bouwt geleidelijk op naar het refrein. Benny McIntyre’s stem is daarbij een trouwe begeleider en weet met zijn licht raspende noot het nummer nog meer cachet te geven. Het refrein neemt je mee naar een zonnige plek waar de wereld nog in orde is. Op het einde wordt het zelfs nog net iets aanstekelijker en eindigt “Weather’s Better” op een hoge noot.

“You’re Not My Friend” werd door de band geïntroduceerd als een b-kantje en die sfeer straalt het nummer ook echt uit. In iets meer dan een minuut houdt Rum Jungle het rauw en minder gepolijst, waardoor het nummer eigenlijk niet meer is dan een demo. Op zich is het een leuk extraatje, al is de toegevoegde waarde eerder beperkt. Misschien zorgt “You’re Not My Friend” live voor de nodige afwisseling, maar wij verkiezen toch om “Weather’s Better” nog een paar extra luisterbeurten te geven.

Op woensdag 9 oktober staat Rum Jungle in Pilar te Brussel.

Facebook / Instagram / X / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2115 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.