Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galan Galan – “Dreamer”

Galan Galan is een band die niet zomaar in een muzikaal stijlhoekje te duwen is. “Illusions Perdues” is een bedaarde song met veel laagjes die het best beluisterd wordt in een leren zetel met de lichten uit. “Foregone Roses” is vintage, classic acid jazz in de traditie van grootheden in het genre zoals Galliano, US3 en The Brand New Heavies. “Eye To Eye” is dan weer een fijn jazznummer met tentakels naar het genre van de dreampop en laatste single “The Wind That Understands” ligt in de lijn van de kwetsbare, maar troostende composities die bands zoals Sigur Rós en ANOHNI in elkaar steken. Luister eens goed naar de tekst van het laatstgenoemde nummer. De lyrics grijpen ontzettend naar de keel en laten je niet meer los. Zo, bij deze Galan Galan in een notendop.

Stel je een hippe kroeg voor waar de lichten gedimd zijn. Je drinkt een perfecte negroni en iedereen praat gezapig, maar rumoerig door elkaar. Galan Galan zet de eerste noot van “Dreamer” in en je kan nadien een speld horen vallen. Niemand beweegt, de volle glazen blijven op tafel staan omdat je wordt meegesleurd in een droom terwijl je wakker bent. Het mooie aan de song is ook dat je zelfs thuis het gevoel krijgt dat je bij de band in de huiskamer zit terwijl het nummer op tape wordt gezet. Zachte gitaarnoten, prachtig gemijmer en op de achtergrond minzaam geruis. De stem van Louise Desmet klinkt niet als een klok, maar als een hele beiaard. De samenzang met Alexander Van Vooren is van een torenhoog niveau dat we niet dikwijls tegenkomen. De sound wordt voller met de minuut en de drums klinken heerlijk dof. De gelaagdheid die Galan Galan in het nummer brengt, heeft een onwaarschijnlijk hoogtepunt wanneer Van Vooren de woorden uit zijn longen perst, terwijl Desmet op het achterplan blijft doorduwen met haar stem waarvan we vermoeden dat enkel aartsengelen deze toonhoogte halen. Dit is echt een briljant nummer!

The King Of Losing Absolutely Everything is de titel van het eerste album van Galan Galan dat tijdens de herfst uitgebracht wordt. We wachten geduldig op de exacte releasedatum. Voor toekomstige optredens: check zeker de sociale media van de band.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Blaze - "DREAMER"

Een album, een ep en wat singles en remixes op iets meer dan vijf jaar tijd; het moet gezegd dat The Blaze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - “Dreamer”

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden sinds het debuutalbum van Dermot Kennedy, Without Fear, de wereld in werd gebracht. Vervolgens was…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ivori Moss - "Dreamer"

Twee maand geleden kregen we het eerste lied van Ivori Moss te horen. “What If” was meteen een fijn electropopliedje, dat al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.