Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joy Anonymous – “JOY (By My Side)” (feat. Sammy Virji)

© CPU – Nathan Dobbelaere

De mannen van Joy Anonymous hebben er al een aantal bijzonder mooie maanden opzitten. Nadat ze zo al een aantal keer in het voorprogramma mochten staan van Fred again.., raakten ze ook gewoon goed bevriend met de Britse producer. Dat leverde voor Henry Counsell en Louis Curran niet alleen meer naamsbekendheid op, maar vooral ook mooie kansen. Zo stonden ze eerder dit jaar in een uitverkochte Botanique en mocht het duo ook komen opdraven op Pukkelpop. Nadat de heren nu ook een hitje te pakken hebben met “peace u need“, niet verrassend samen met Fred again.., volgt er met “JOY (By My Side)” nu ook een eigen nieuwe single.

Het principe van Joy Anonymous wordt ook in die nieuwste creatie duidelijk: ze gebruiken elementen uit klassiekers en maken er een hedendaagse dansschijf van. Voor “JOY (By My Side)” vonden ze de inspiratie bij onder meer Eamon en Ayalew Mesfin, maar moet toch vooral gezegd dat de versie die de Britten ervan maakten net dat tikkeltje meer blijft hangen. Samen met Sammy Virji bouwen ze het tempo geleidelijk aan op, om zo al snel in een pompende Britse dancehall terecht te komen waar de euforie van de muren druipt. Want dat is uiteindelijk ook wel datgeen dat Joy Anonymous nastreeft: liefde uitstralen op de dansvloer. Een ideale mix van heden en verleden, die daarbovenop de aanstormende herfst ook nog eens doet vergeten… dat gaat er al eens vlot in!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2245 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. - ten days (★★★½): Ik neem je mee

Wat moet er nog gezegd worden over Fred again..? Dat het een fenomeen is, is een understatement. Dat de man groot werd…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2024 (Festivaldag 2): Uitgeregend, nog niet uitgedanst

De eerste echte dag van Pukkelpop was er eentje met een diverse line-up en een al even wisselvallig weertje. Het was warm,…
FeaturesUitgelicht

Pukkelpop 2024: Deze acts speelden afgelopen jaar al in België en maakten indruk

Met nog minder dan een week te gaan kan het aftellen naar Pukkelpop 2024 nu écht beginnen. En hoewel een festival in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.