Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz – “7 Horses”

Het notoire en experimentele uitvloeisel van The Strokes brengt vrijdag het nieuwe album Like All Before You uit. Dat is hun eerste sinds het excentrieke en memorabele Virtue uit 2018. Ondertussen lijkt de helft van het album al als single uitgebracht. Vorig jaar was er de vreemde mix tussen gitaarrock en new wave op “Prophecy of the Dragon” en eerder dit jaar waren er “All the Same” en “Overture“. Kenmerkend voor deze tracks? De volledige omarming van de autotune door Julian Casablancas.

In de eindsprint naar het album lost The Voidz nu ook “7 Horses”. Een nummer dat bij momenten vaag beïnvloedt lijkt door reggae- en dubtradities, al klinken de melodieuze gitaren wel heel typisch Voidz. De single is rustiger en gestructureerder dan het gemiddelde Voidz-nummer. De lyrics lijken – naast abstracte beeldspraak over zeven paarden met wie Julian naar de hel rijdt – te gaan over persoonlijk falen en angst. Het hoogtepunt is echter ongetwijfeld de gitaarsolo in de slotminuut die de mooie outro inleidt.

De autotune van Julian Casablancas zal ook nu de meningen verdelen. Niet dat experimenteren met stemgeluid nieuw is voor de cultzanger: de lo-fi klank van zijn stem is mede wat de eerste Strokes-albums zo bijzonder maakt. Bij The Voidz experimenteert hij maar wat graag met allerlei stemeffecten. Alleen lijkt hij sinds Virtue wel volledig voor de autotune te gaan, ongeacht of het helemaal geschikt is voor de nummers. Op “7 Horses” klinkt het bij momenten heel goed, en op andere momenten slordig of zelfs lui.

Met “7 Horses” heeft The Voidz een single uitgebracht die alweer verrast en helemaal anders klinkt dan de voorgangers. Daardoor weten wij totaal niet meer wat te verwachten van Like All Before You, al is dat waarschijnlijk sowieso de beste manier om een album van The Voidz te benaderen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Overture"

The Voidz is de band waar Julian Casablancas van The Strokes ook af en toe in het nest komt kijken om een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "All The Same"

Zoals dat vaker gaat bij excentrieke frontmannen, hebben ze een soloproject nodig om hun ei helemaal kwijt te raken. Julian Casablancas staat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Pick-Up Full of Pink Carnations (★★★): Overwinteren in Californië

What do you expect from The Vaccines? Vlotte popdeuntjes, meebrulbare refreinen en een gezonde dosis eightiesvibes. Drie keer raak met het heerlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.