Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Edouard van Praet – “Faux Mystère”

© CPU – Jan Van Hecke

Edouard van Praet is een van Belgiës meest indrukwekkende undergroundartiesten. Of die undergroundstatus nog lang zal blijven duren, is nog maar de vraag. Edouard is bij het grote publiek waarschijnlijk bekend door zijn deelname aan Humo’s Rock Rally, waar hij naast de grote prijzen greep. Toch bleef hij niet bij de pakken zitten: binnen twee weken verschijnt zijn debuutalbum Mascarades bij PIAS en op 26 oktober neemt hij de Botanique onder handen. Vandaag deelt de Brusselaar nog een laatste voorsmaakje van dat debuutalbum, in de vorm van een nieuwe single.

Als het van van Praet afhangt, kunnen we in principe alles verwachten. Kleffe rock-‘n-roll, Franse chanson en zelfs nerveuze hyperpop kwamen al uit zijn kamp. “Faux Mystère” klinkt dan weer wat meer indierock – eigen woorden: ‘anti-rock’ – maar bevat zoals steeds de kenmerkende elementen van de stijl die hij zich eigen heeft weten maken. Het nummer volgt een zelfde soort motoriek van “Bigstar”, maar is net dat tikkeltje progressiever. Dansbare beat, theatrale stem en een artistieke touch om ‘U’ tegen te zeggen. Ook op deze song is Edouard van Praet gewoonweg herkenbaar. Als dat geen compliment is!

Het album Mascarades komt uit op 4 oktober. Tickets voor zijn albumreleaseshow op 26 oktober in de Botanique zijn nog beschikbaar.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

56 posts

About author
Van alle markten thuis. Mag het nog iets meer zijn?
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Edouard van Praet - "Remplaçable"

Waar moeten we beginnen als we het willen hebben over Edouard van Praet? We steken onze bewondering al niet meer onder stoelen…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally 2024 @ Ancienne Belgique (AB Box): Grote sterren en gemiste kansen

Om door te breken als muzikant in Vlaanderen zijn de mogelijkheden relatief beperkt. Sommigen investeren in sociale media in de hoop zo…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.