Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elmer – “haat”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie Elmer nog niet kent, die heeft het Nederlandse muzieklandschap de afgelopen tijd niet goed in de gaten gehouden. De artieste heeft wist aandacht naar zich te trekken met een nummer over seks met je vader (zonder condoom) en door op te treden met een valse snor, in onsexy witte onderbroeken en met een dj-hond. Tegelijkertijd wist Elmer ook haar muzikaal talent te tonen en laat ze ons via haar teksten weten dat ze echt een kind van haar tijd is. Ze worstelt met van alles, is kritisch naar alle kanten en vooral naar zichzelf, maar lijkt tegelijk ook een superheld en een sukkel. Want zoals Elmer ons in een interview vertelde: sukkels zijn gewoon interessanter.

Na enkele ep’s is het nu tijd voor een langspeler en “platland” bood daar als titeltrack een eerste blik op. “haat” is de opvolger en is alles wat we van Elmer gewoon zijn, wat dus betekent dat het een leuke track is met wat scherpe teksten en hier en daar wat leuke woorden. Geen pretentieus gedoe dus. De muziek is net als op “platland” niet geweldig uiteenlopend, maar in tegenstelling tot bij die track lijkt het hier geen slimme twist te zijn die bij de tekst past.

‘Spiegeltje, spieg aan de wand, haat ik mezelf of haat ik dit land? Haat ik traditie en haat ik cultuur? Of haat ik de moderne vorm van censuur?’, is een voorbeeld van een stukje tekst die je gewoon kan laten passeren omdat ze leuk klinkt en rijmt, of die je eventjes aan het denken kan zetten. Wat later volgt er nog een uithaal naar fascisten en feministen die nooit eens met vrouwen werken en zo doet Elmer het maar weer. Geen baanbrekende of zeer opvallende track, maar een leuke toevoeging aan de discografie van de Nederlandse all-around-artist.

platland verschijnt op 18 oktober.

Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1253 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elmer - "platland"

Taylor heeft haar Swifties, Beyoncé haar BeyHive en Elmer haar Sukkels, die ze ook wel eens Ramptoeristen noemt. Dat alleen al toont…
LiveRecensies

Noorderslag 2024: Het ei in de bal

Nadat al het Europese talent het drie dagen voor het zeggen had, staat Noorderslag volgeboekt met zowel talentvolle als klinkende Nederlandse acts….
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Elmer: 'Elmer is een sukkel en heeft daarom meer te zeggen'

De Nederlandse Elmer creëerde een kleine rel door deel te nemen aan De Slimste Mens met een plaksnor, staat op het podium…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.