Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jean Valery – “WHO GOT LOST?”

© CPU – Joost Van Hoey

Enkele maanden na zijn gesmaakte debuutsingle en met slechts een handvol optredens achter de rug, lijkt de vraag die bij het grote publiek nog steeds primeert wie Jean Valery nu eigenlijk is. We moeten toegeven dat ook wij even luidop de vraag stelden: ‘Wie in godsnaam is Jean Valery?’ toen we zijn naam op de affiche van een festival zagen prijken. Jean-Valéry Atohoun dus, beter bekend als Jay Atohoun, de rappende partner in crime van Willem Ardui bij het populaire blackwave.. Dat laat uiteraard al heel wat meer belletjes rinkelen. Soloprojecten zijn altijd wat spannend wanneer je onderdeel uitmaakt van een succesvolle groep. Het is dansen op het slappe koord dat balanceert tussen het herkenbare geluid dat fans van je verwachten en de vernieuwing die je eigen werk onderscheidt van de muziek van je band. Dat Jean Valery dat balanceren in de vingers heeft, bewijst de Antwerpenaar nu wederom met het gloednieuwe “WHO GOT LOST?”.

De synths van de intro worden al snel weggevaagd door een groovy gitaarlijn die de toon van “WHO GOT LOST?” zet. Vergezeld door de chille rap van Atohoun voelt de flow van het nummer op die manier meteen perfect geschikt als soundtrack voor een nazomer. Wanneer het refrein voor het eerst losbarst, voelt het tegelijk als een plonsbadje waar het voor de fans van blackwave. fijn is om in te dobberen. Ondanks het vertrouwd in de oren klinkende refrein, voelt deze nieuwe single van Jean Valery echter niet aan als een doorslagje van blackwave., daarvoor klinkt de instrumentatie iets te eigenzinnig. Zo zorgen de synths, die in de tweede helft van het nummer terug de aandacht gaan opeisen van de gitaarlijn, en de dromerige brug richting het sterke instrumentale slot voor een nummer dat blijft hangen. Dat Jean-Valéry Atohoun ook op zijn eentje sterke nummers met een aanstekelijke groove weet af te leveren, lijkt met “WHO GOT LOST?” dan ook herbevestigd.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jean Valery - "Drive Me Crazy"

‘Who The Fuck Is Jean Valery?’ Dat lezen we op de omslag van de artiest zijn Facebookpagina. Ook op zijn Spotifyprofiel is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.