Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Gasolines – “Hush Hush”

© Jolien Wilke

The Black Gasolines, origineel afkomstig uit Kortrijk, is een band die je simpelweg niet mag missen. Ze verdienen meer aandacht van het brede publiek, dat is duidelijk. Met hun kenmerkende sound die rockinvloeden uit de jaren zeventig en tachtig combineert met een moderne twist, brengen ze een theaterrockgenre naar voren dat we nog niet vaak gehoord hebben. Hun debuutep Dopamine Rush en het album It Took A Lifetime uit 2021 gaven al een mooi voorproefje van wat ze in hun mars hebben en ze hebben niet stilgezeten sindsdien. Na een reeks singles en vele optredens zijn ze er klaar voor om ons te verrassen met hun nieuwste single “Hush Hush”.

De nieuwe song is een perfect voorbeeld van wat The Black Gasolines sterk maakt. Het nummer opent met een speels en funky pianodeuntje dat meteen de aandacht grijpt. Al snel valt de beat in, strak en vooral dansbaar. Stilstaan bij dit nummer? Onmogelijk. Wanneer frontman Bradley Remorie zijn eerste woorden ‘Hush Hush’ zingt, zet hij de toon voor het hele nummer. Zijn stem is krachtig en zit vol karakter wat ook in de andere nummers van de band goed te horen is. Hij weet hiermee meteen de spanning op te bouwen. De zang draagt de energie van het nummer en sleept luisteraars volledig mee. In het refrein worden de beats iets kalmer, maar ze verliezen niets van hun dansbare kracht. Het nummer blijft aanstekelijk en nodigt uit om mee te zingen en te dansen. Daarbovenop komt er nog een stevig stukje gitaarwerk bij. De single blijft in je hoofd hangen, lang nadat de laatste noten zijn geëindigd.

“Hush Hush” is meer dan zomaar een catchy nummer, het laat zien hoe de band zijn eigen sound steeds verder aanscherpt. De nummers zijn kleine kunstwerkjes op zich en doen denken aan bands zoals Arctic Monkeys en Warhaus. Toch weet The Black Gasolines een eigen draai te geven aan deze stijlen. Dit met een knipoog naar het verleden, maar met beide voeten in het heden. Met deze release toont de band wederom dat ze een plaats verdienen in de Belgische muziekscene. De aanstekelijke energie van de verse worp belooft veel goeds voor de releaseshow in de Charlatan. Een muzikale avond die je niet mag missen.

Op 18 oktober verschijnt hun nieuwe album White Residence. Op 7 november viert de band de release met een show in de Charlatan in Gent, een evenement waar je als muziekliefhebber bij moet zijn.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Gasolines - "Take Me Anywhere"

Nu theatrale rockacts zoals Picture Parlour en vooral The Last Dinner Party ferme doorbraken kennen, is het tijd om de spots nog…
AlbumsRecensies

The Black Gasolines - It Took A Lifetime (★★★★): Theater in je oor

The Black Gasolines is een viertal waar je zeker het laatste nog niet van gehoord hebt. In 2018 deelden ze hun debuut-ep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.