Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Clara Luciani – “Tout pour moi” & “Romance”

Na twee jaar intensief touren met het coronavirus als grootste uitdaging, viel in januari 2023 definitief het doek over de Respire Encore tour van Clara Luciani. De Franse weet al geruime tijd heel wat harten te veroveren met haar aanstekelijke popnummers en wanneer subtiele disco-invloeden hun intrede maakten, leek het hek van de dam. Tot tweemaal toe verkocht ze de Franse Accor Arena, beter gekend als Bercy, uit en dus liggen de verwachtingen voor de toekomst hoog. Dat ze er vertrouwen in heeft, blijkt uit het feit dat enkele maanden geleden al een hele tour aangekondigd werd, zonder enig nieuws over een album. Deze week kwam er echter witte rook uit kamp Luciani, want niet alleen verschijnt dit najaar Mon Sang, ook krijgen we meteen twee songs daarvan te horen: “Romance” en “Tout pour moi”.

Het is de piano die op “Tout pour moi” de aftrap mag geven voor een nieuw hoofdstuk in de muzikale carrière van Clara Luciani. Toch is het haar herkenbare stemgeluid dat ervoor zorgt dat de rode draad doorgetrokken wordt. “Tout pour moi” evolueert al snel tot een dynamisch nummer waarbij de volle instrumentatie als een krachtige golf over je heen rolt. Hoewel de artieste aanhaalt dat we allemaal maar een kleine zandkorrel zijn op een drukbevolkte planeet, steekt ze niet onder stoelen of banken dat er toch één persoon is die voor haar de wereld betekent. Net daardoor slaagt ze erin het gevoel van liefde op een interessante en geheel eigen manier te vertalen.

Waar “Tout pour moi” overduidelijk een song is die het goed zal doen op de radio en ook live voor een groots spektakel kan leiden, keert Luciani op “Romance” terug naar de essentie. In een klein nummer, zet de Franse haar onzekerheden om in haar ultieme troef. Doordat er veel ruimte is tussen de zang en het pianospel, kruipen de woorden langzaam maar zeker onder onze huid. ‘Tout le monde s’en va à la fin’, klinkt het en daarmee zit er ondanks de schoonheid toch een bitterzoet randje aan “Romance”.

Mon Sang, de derde langspeler van Clara Luciani, verschijnt op 15 november. Op 30 januari staat ze in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van deze week op onze Spotify.

687 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Fontaines D.C. @ Wintercircus: Iers atypisch

‘Life ain’t always empty’ is momenteel dé quote die de huidige carrièrestatus van Fontaines D.C. perfect samenvat. In slechts vijf jaar tijd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fontaines D.C. - Romance (★★★★★): Claustrofobische krachttoer

Het is onmogelijk om een rockband op te noemen waar op dit moment meer hype rond is dan Fontaines D.C. In 2019…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fontaines D.C. - "In The Modern World"

Vraag aan tien mensen wie de band van het moment is en acht antwoorden met Fontaines D.C.. Als er een band is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.