AlbumsRecensies

Nelly Furtado – 7 (★★½): Mix van stijlen

In de jaren 2000 was aan Nelly Furtado niet te ontkomen. Met haar derde album Loose uit 2006 wist ze enkele monsterhits te scoren. Denk maar aan nummers als “Promiscuous” met Timbaland, “Maneater” en “Say It Right”. Na The Ride uit 2017 is Furtado eindelijk terug met haar zevende studioalbum onder de titel 7. Zeven jaar na haar vorige langspeler en de zevende in haar repertoire, voor Furtado was dit een duidelijk teken voor haar albumtitel.

Als voorbode op 7 kregen we al twee singles te horen. Deze singles lagen redelijk uit elkaar qua sfeer. Samen met Tove Lo en SG Lewis liet ze in mei dance-track “Love Bites” op de wereld los. De aankondiging van 7 kwam er dan in juli samen met de Latin-song “Corazón”. Deze was dan een samenwerking met Colombiaanse band Bomba Estéreo. Wat het album in zijn geheel dus zou geven was nog even afwachten.

Door de vele samenwerkingen lukt het Furtado om te experimenteren met de verschillende kanten van het popgenre of zelfs iets verder te gaan. Zoals al vermeld kregen we met de singles al dance en Latin te horen. Neem hierbij nog wat R&B-invloeden zoals op “Better For Worse”, een rapbijdrage van Blxckie op “Crown”, en een paar ballads als “Better Than Ever” en “Untitled” . 7 bevat voor ieder wat wils. Het album voelt als een samenkomst van genres en stijlen die Furtado wou proberen en bevat daarom eigenlijk geen echte cohesie.

Omdat de meeste songs de drie minuten niet halen, passeren ze als een sneltrein na elkaar. Elk hebben ze wel hun eigen catchy twist wat helpt aan het feit dat het album daarom niet verveelt. Nummers als “Honesty” en “Ready For Myself” krijgen je dan ook makkelijk aan het dansen met hun leuke beats, maar zijn soms onnodig repetitief. Dit is natuurlijk vaak het geval bij popsongs, maar omdat ze allemaal al zo kort zijn hadden sommige nummers wat meer om het lijf mogen hebben.

Ook kan Furtado spelen met haar stem. Op “Save My Breath” zingt ze op een speelse, nonchalante manier. Dit probeert ze ook op “Fantasy”, maar daar voelt het minder geslaagd en in combinatie met het ritme wat geforceerd. Op “Love Bites” komt de meer sensuele kant van Furtado’s stem naar boven wat goed inspeelt op de refreinen met de zachtere stem van Tove Lo. De rustigere nummers accentueren ook goed haar stem. Met wat achtergrondzang en harmonieën die haar stem versterken op “All Comes Back” en “Better Than Ever” komt de emotie die de nummers bevatten naar boven.

Met 7 doet Nelly Furtado wat ze moet doen. Met enthousiasme en aanstekelijkheid brengt de zangeres een aantal leuke nummers. Hoewel er niet echt een cohesie in het album zit zouden we het album, net zoals de zangers dat deed, eerder een collectie aan liedjes noemen. Heel vernieuwend is het album ook niet, maar het is meestal wel gewoon aangenaam om naar te luisteren door zijn variërende stijl en invloeden. Nelly Furtado toont dat ze er na zeven jaar afwezigheid nog altijd is om leuke muziek te geven aan de fans.

Facebook / Instagram / X / Website

Ontdek “Love Bites”, ons favoriete nummer van 7, in onze Plaatje van de Plaat-playlist op Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Timbaland, Nelly Furtado & Justin Timberlake - "Keep Going Up"

Zijn we terug in het jaar 2006 of was het nu 2007? Want dat is het eerste dat we dachten toen we…
LiveRecensies

Beach House @ Ancienne Belgique (AB): Passie en tederheid op een warme herfstdag

Een warme herfstavond in het levendige Brussel, een meer idyllische setting om ons favoriet dreampopduo aan het werk te zien, is er…
AlbumsRecensies

Beach House - 7 (★★★★½): Enigmatische duik in de nacht

Nadat het geliefde dreampopduo Beach House in 2015 maar liefst twee albums uitbracht (Depression Cherry en Thank Your Lucky Stars), was er hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.