Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine – “Pushing It Down and Praying”

© Nat Gray

Op 21 september vierde ze haar 25ste verjaardag en om dat ook met ons te vieren, kondigde Lizzy McAlpine deze week een deluxeversie van haar laatst verschenen album Older aan. Older (and Wiser) zal dat album heten. Van de vijf nieuwe nummers die daarop zullen verschijnen, konden we de dag voor haar verjaardag kennis maken met het eerste nummer “Pushing It Down and Praying”. Een mooie toevoeging aan een al geslaagd album. McAlpine wist de voorbije jaren heel wat internationale bekendheid te vergaren. Vooral haar nummer “ceilings” bereikte heel wat hitlijsten. Haar succesformule lijkt vooral te liggen in het tastbaar en luisterbaar maken van diepgaande emoties, die alleszins zeker voor generatiegenoten herkenbaar zijn.

McAlpine start “Pushing It Down and Praying” op een visuele manier. We horen de gitaar vastgenomen worden en de eerste akkoorden gespeeld worden. We zien het tafereel zich voor ons afspelen, terwijl Lizzy het met haar typische luchtige zangstem beschrijft. Al snel blijkt dat McAlpine met iemand anders in haar hoofd zit dan de persoon die bij haar ligt. Tot dat punt van het nummer zijn we niet overtuigd van zijn meerwaarde op Older (and Wiser), maar daar komt gestaag verandering in wanneer de stemmen van Tiny Habits een zachte neurie toevoegen aan het eerste refrein. Pas wanneer de drums en elektrische gitaar invallen tijdens de tweede strofe, wordt duidelijk wat dit nummer echt te bieden kan hebben. De tweestrijd tussen het zoeken naar conflict en de nood aan stabiliteit, wordt voelbaar. Het escaleert en kalmeert. ‘Softer, harder, in-between.’ Na de bridge valt het nummer terug op Lizzy en de akoestische gitaar. Ze duwt de emoties naar beneden en bid dat ze die voor zichzelf kan houden. Wat je hoort is wat je voelt. Zo simpel mag het soms zijn.

De deluxeversie Older (and Wiser) komt uit op 4 oktober. Wil je Lizzy live zien? Dan kan dat op 13 oktober in Vorst Nationaal of 15 oktober in AFAS Live.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lizzy McAlpine - Older (★★★★): Kleurrijke tranen

Dat je geen diploma van een hoog aangeschreven muziekopleiding nodig hebt om het te maken, bewijst de Amerikaanse Lizzy McAlpine. De vierentwintigjarige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine - "I Guess"

Vanuit de buitenwijken van Philadelphia baande de Amerikaanse Elizabeth Catherine McAlpine, ofwel Lizzy McAlpine, zich een weg richting de schijnwerpers. Hoewel een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine - "Older"

De 24-jarige Lizzy McAlpine groeide op in de buitenwijken van Philadelphia en begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.