FeaturesUitgelicht

Dansende Beren zoekt nieuwe collega’s!

Dansende Beren groeide in negen jaar tijd uit tot een meer dan gevestigde waarde in het landschap der Nederlandstalige muziekwebsites. Liefhebbers kunnen al jarenlang op onze site terecht voor het ontdekken van de nieuwste singles en albums, muzieknieuwtjes heet van de naald of om dat concert waar ze de avond voordien aanwezig waren even op te frissen in het geheugen nadat ze zich verkeken op net dat pintje te veel. Dat alles wordt gerealiseerd door een team van zo’n honderd enthousiaste vrijwilligers ofwel ‘beren’. Omdat we liefst zoveel mogelijk content aan de man brengen, zijn enkele helpende berenklauwen mooi meegenomen. Heb jij een hart voor muziek en een vlotte pen? Dan ben jij precies de persoon die we zoeken!

Wie ben jij?
Wil je je niet te evenaren muziekkennis delen met de wereld? Heb jij als eerste in de smiezen wie de volgende revelatie wordt? Ben je op zoek naar een fijne hobby? Of wil je je cv spijzen door er ‘Recensent bij Dansende Beren’ op te kunnen schrijven? Geen reden is verkeerd om je aan te melden. Ook je ervaring is niet van belang. Of je nu al vele strepen hebt verdiend in de journalistiek of je je eerste stappen nog moet zetten, maakt niet uit; iedereen is welkom! Zolang je maar een natuurlijke interesse hebt voor muziek en gemotiveerd bent om je skills bij te schaven met behulp van onze tips.

Wat bieden wij?
Zoals eerder aangegeven draait Dansende Beren uitsluitend op vrijwilligers, maar dat betekent daarom niet dat er geen voordelen aan verbonden zijn. Een korte opsomming:

  • Je krijgt exclusief toegang tot nog uit te komen muziek.
  • Je kan gratis naar concerten en festivals in België, Nederland of zelfs daarbuiten in ruil voor een recensie.
  • Je hebt steeds de mogelijkheid om artiesten te interviewen. Zo spraken je toekomstige collega’s al met Phoebe Bridgers, Simple Plan, King Gizzard & The Lizard Wizard, Nothing But Thieves, Birdy en veel meer.
  • Je komt terecht in een divers team van muziekliefhebbers die maar al te graag hun passie (en ervaring) met je delen.
  • De plaats en ruimte om op je eigen tempo je vaardigheden te ontwikkelen als (beginnende) muziekjournalist.

Hmm, zo schrijven is niet echt mijn ding, maar ik wil wel mijn steentje bijdragen.
Vindt jij schrijven niet zo leuk, maar gaan je haren wel kaarsrecht omhoog staan bij het lezen van de dt-fout aan het begin van deze zin? Ideaal! Ons eindredactieteam is steeds op zoek naar gedreven taalpuristen die als laatste schakel mee kunnen speuren naar de taalfouten in onze artikels – en die dan ook verbeteren, uiteraard. Of ben jij iemand die social media ademt en mee onze socials kleur wil geven? Kan je aantrekkelijke visuals maken of wil je de Dansende Beren-huisstijl een flink opsmukbeurt geven? Twijfel niet om ons te contacteren en blaas ons van onze sokken met je originele voorstel!

Beginnen je handen te jeuken na het lezen van deze tekst en ben je geprikkeld de leukste muziekblog van de Lage Landen te vervoegen? Aarzel dan zeker niet en stuur een leuk mailtje naar beir@dansendeberen.be met een korte motivatie en enkele van je favoriete bands, en wie weet verschijnt jouw artikel morgen al op onze website!

75 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen Luigi Colzato, bwana en Ciggy Sunday

Never change a winning team. Net om die reden werken we op 1 augustus weer samen met Bar Bricolage om een spetterende…
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen PARKS, Cracks en Room Service

Nadat we een paar dagen de tijd hadden om te bekomen van onze terugkeer naar Bar Bricolage, staan we met Dansende Beren…
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen Dad Magic, Lintworm en The Muttons

Heb je tussen alle festivals door nog wat plaats in je agenda voor komende zomer? Dan hebben we goed nieuws, want we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.