Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balance And Composure – “with you in spirit”

© Ashley Gellman

De emohelden van Balance And Composure staan op het punt om hun langverwachte reüniealbum with you in spirit te lanceren. De band uit Pennsylvania is al langer bekend in het posthardcorewereldje voor haar vermogen om melancholische emoties te laten samensmelten met explosieve refreinen. Na een stilte van bijna een decennium, vindt ze opnieuw de weg naar het publiek. Nog steeds doet ze dit doordrenkt met dezelfde introspectieve diepgang die hen in de late 2000’s net niet tot het kransje van favorieten van het genre maakte. Maar de tijd gaf hen dat extra duwtje zo lijkt, want ook deze single getuigt van muzikale progressie. Ze zijn niet bang om in de donkerste hoeken van de psyche te graven en die ongefilterde eerlijkheid te laten resoneren met de luisteraar.

De titeltrack “with you in spirit” grijpt meteen aan, met een sfeer die zwaar op de borst drukt en tegelijk uitnodigt om dieper te duiken. Het wordt voortgestuwd door een pulserende baslijn en een gitaarpartij die zich langzaam opbouwt naar een cathartische climax. De pre-chorus wordt gekenmerkt door de verpletterende zin ‘Please recognize that I’m terrified / I’m mortified’, die je voorbereidt op het monumentale refrein. Dit nummer is de belichaming van pure emotionele intensiteit, waarbij elk instrumentaal element bijdraagt aan het gevoel van onontkoombare zwaarte.

with you in spirit markeert de terugkeer van het vijftal, die voor het eerst sinds Light We Made uit 2016 weer een volledige plaat uitbrengen. De nieuwe plaat, geproduceerd door vertrouwde partner Will Yip, weerspiegelt de groei en transformaties die de band heeft doorgemaakt. Met eerdere singles zoals “any means” en “believe the hype”, legt ze de lat hoog, en het lijkt erop dat haar reünie niet alleen nostalgie oproept, maar dat er ook muzikaal grote stappen vooruit gezet  zijn. Op 4 oktober verschijnt with you in spirit.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balance And Composure - "believe the hype"

Balance And Composer heeft altijd hard gewerkt aan hun carrière binnen de post-hardcorewereld. Jammergenoeg was het vijftal ondanks enkele goeie songs altijd…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 15 - 21 augustus

Voor de Belgen was het een topjaar op de Olympische Spelen met twee gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles in Rio….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balance And Composure – “Postcard”

Balance And Composure is een Amerikaanse emorockband uit Pennsylvania. De groep bracht al twee full albums uit en zat de laatste tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.