Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DAAN – “Work”

© CPU – Cédric Depraetere

Daan Stuyven is al een hele tijd onderdeel van de Belgische muziekwereld, maar dat weerhoudt hem er niet van om het publiek telkens weer te verbazen. Zijn passage in het programma Liefde voor Muziek was zoiets, waarbij zijn ode aan ‘Metejoo-oo-oor’ er boenk op was en heel wat mensen voor het eerst liet kennismaken met zijn muzikale talent. Deze zomer kwam daar nog een schep bovenop, toen hij als complete verrassing “(Not A) Housewife” maakte met Glints, een cover van zijn eigen nummer dat twintig jaar geleden verscheen. Het betekende een van de hoogtepunten op Rock Werchter, werd door Studio Brussel bekroond tot beste Belgische festivalact van 2024 en is al een tijd niet weg te slaan uit de hitlijsten. We zouden bijna gaan vergeten dat DAAN dit najaar een nieuwe plaat uitbrengt, waaruit we al het nummer “Dumb” als voorsmaakje kregen voorgeschoteld. Vandaag wordt met “Work” een nieuw tipje van de sluier opgelicht.

Met mysterieuze tonen uit elektronica die uit de jaren tachtig zou kunnen zijn, opent “Work” meteen interessant. Stuyven zingt met zijn kenmerkende diepe stem over het verleden, wat ons in combinatie met de sound aan zijn succesplaat Victory doet denken. Gaandeweg wordt de spanning opgebouwd en komen achtergrondstemmen het geheel meer kracht bijzetten. Helemaal op het einde brengt Daan nog een a capella-outro waar we, hoe kort die ook is, van smullen. Met “Work” brengt Daan een nummer dat geslaagd is, omdat het zonder twijfel enkel van zijn hand zou kunnen zijn.

De negende studioplaat van DAAN, getiteld Space, verschijnt in november. Dit najaar neemt hij het album mee op tour, waarbij de meeste concerten hopeloos uitverkocht zijn.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

71 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DAAN - "Dumb"

Als ‘DAAN’ heeft meneer Stuyven er dit jaar een kwarteeuw carrière op zitten, al is hij uiteraard al langer een onderdeel van…
LiveRecensies

Will Tura nodigt uit @ Sportpaleis: Kroon op het werk van De Keizer

Een monument. Een legende. Will Tura heeft tijdens zijn carrière heel wat bijnamen gekregen, maar ‘De Keizer Van Het Vlaamse Lied’ dekt…
InstagramLiveRecensies

Glints @ De Roma: Thuismatch van jewelste

Nadat zijn echt grote doorbraak in 2020 nog werd gekortwiekt door de alom bekende pandemie, is het deze keer Glints wel gelukt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.