Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SASAMI – “Slugger”

© CPU – Leni Sonck

Ze stond al in het voorprogramma van onder meer Soccer Mommy en Mitski en maakte vroeger deel uit van Cherry Glazerr, maar SASAMI staat ondertussen helemaal op haar eigen benen. De Amerikaanse muzikante verkent muziekgenres in verschillende strekkingen en zo passeren naast de meer poppy nummers ook invloeden uit heavy metal en industriële muziek. Zelfs als je gewoon naar de artworks kijkt van de debuutplaat en Squeeze, kan je al zien dat SASAMI een artiest is met vele gezichten, wat ons constant benieuwd maakt naar wat ze als volgende in petto heeft.

Vorige single “Honeycrasher” begon wat kalmer vooraleer goed hard te gaan en het nieuwe “Slugger” eist vrij snel je volle aandacht op. Het nummer valt mooi in de categorie popmuziek, al klinkt het allesbehalve plat. De muziek klinkt cool en de zang rechtuit, alsof SASAMI zeer goed weet wat ze wil vertellen. De klassieke popstructuur wordt ook opgevrolijkt met een leuke productie en wat extra elementen die hier en daar voor wat meer body zorgen. De Dolly Parton verwijzing zorgt keer op keer voor een glimlach en voor het einde is aangebroken, doet SASAMI ons al lekker meebewegen met haar nieuwe song.

Op 7 maart 2025 verschijnt Blood On The Silver Screen.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1256 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SASAMI - "Honeycrash"

Toen toetseniste Sasami Ashworth in 2018 de Amerikaanse rockband Cherry Glazerr verliet, had de muzikante een duidelijk plan voor ogen. Een jaar…
InstagramLiveRecensies

Mitski @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): TikTok-meisjes in de echte wereld

Mitski: je had er tot op de dag van vandaag misschien nog nooit van gehoord. Hoewel de Japans-Amerikaanse tegenwoordig populairder is dan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

SASAMI - Squeeze (★★★½): Een verrassend emotioneel verhaal

Sasami Ashworth liet haar jaren bij Cherry Glazerr achter zich in 2018 om zich volledig op haar eigen project SASAMI te richten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.