Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 – “Country Mile”

© Anton Corbijn

U2 heeft nooit teruggeschrokken voor een zekere mate van (controversiële) megalomanie. Het incident waarbij ze ongevraagd Songs of Innocence in ieders Apple Music-bibliotheek lieten verschijnen, blijft een blunder van formaat. Al begin jaren negentig omarmde de Ierse rockband de mogelijkheden van technologie, en hun Zoo TV Tour groeide uit tot een crossmediaal spektakel dat de toekomst van liveoptredens zou bepalen. Voor de opening van de Sphere in Las Vegas, ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum van Achtung Baby, was er geen betere keuze. In het spanningsveld tussen concert en film nam Krezip-drummer Bram van den Berg tijdelijk de plaats in van Larry Mullen Jr., die herstellende was van een rugoperatie. Ondertussen doen geruchten de ronde over een mogelijke tournee in 2025, waarbij de twintigste verjaardag van How to Dismantle an Atomic Bomb mogelijk een rol kan spelen.

Ter gelegenheid van dit porseleinen jubileum plant het viertal een heruitgave van het album, aangevuld met vijf gloednieuwe nummers en vijf zeldzame tracks. De promotiecampagne start met “Country Mile”. Op deze track blijft U2 trouw aan zijn kenmerkende melodieuze sound, waarmee het nog steeds een miljoenenpubliek weet te bereiken. Bono’s herkenbare ‘ooh’ en krachtige uithaal aan het begin lijken bedoeld om groots te openen. The Edge voegt met zijn typerende echoënde riffs een nostalgisch tintje toe, dat inmiddels het handelsmerk van de band is geworden. Kritische tegenstanders zullen hier weinig nieuws in zien, terwijl trouwe fans tevreden mogen zijn dat U2 nog altijd in staat is een sterke single uit te brengen. Het kaliber van een hit zoals “Vertigo” of “City of Blinding Lights” is er sinds die releases niet meer, en dat onderstreept de komende heruitgave misschien opnieuw.

Op de B-kant van “Country Mile” staat “Picture of You”, dat destijds werd uitgebracht onder de naam “Xanax and Wine” als demo-opname uit de studioperiode van How to Dismantle an Atomic Bomb. De twintigste verjaardagsheruitgave verschijnt op 22 november.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 - "Atomic City"

Het was alweer een hele tijd geleden dat we van de Ierse rockers van U2 nieuwe muziek te horen kregen. Of dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 - "Your Song Saved My Life"

Wie geïnteresseerd is in bands met een rijke geschiedenis, zal U2 maar een saaie band vinden. Sinds 1976 bestaat de Ierse rockgroep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martin Garrix - "We Are The People" (feat. Bono & The Edge)

Nederlander Martin Garrix heeft het al ver geschopt in zijn leven. De dj speelde reeds op festivals als Coachella en Tomorrowland en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.