Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neo Minor – “Eyes On Me”

© Justine Vlaminck

Al bijna tien jaar maakt Neo Minor uit het muzikale Waasland deel uit van de alternatieve muziekscene. In het repertoire tref je tracks waar synthpop, indie en elektronische invloeden moeiteloos samenkomen. Door een erg sterke DIY-mentaliteit wist de band een trouwe fanbase op te bouwen en Vlaanderen-breed festivalpodia te bestormen, onder meer van (het winnen van) Bruudruusterrock tot de Lokerse Fonnefeesten. Het kleinere, maar daarom niet minder erkentelijke, zusje van de Lokerse Feesten.

Met hun nieuwste single, de eerste in ruim twee jaar, “Eyes On Me”, bewijst Neo Minor opnieuw waarom we hen graag als hidden gem benoemen. Vanaf de eerste noten voel je een dreigende spanning opbouwen. Een prominent aanwezige gitaar en een broeierige baslijn, die we kennen van Balthazar en afgeleide acts, leiden ons moeiteloos en energiek tot een punt waarop ze in aanvaring komen met subtiele synths die ruimte bieden voor intrigerende vocalen. Astrid Vlamincks stem bezingt een wereld die zweeft tussen kwetsbaarheid en zelfverzekerdheid. Een wereld van verlangen, terwijl er een dreiging van afwijzing op de loer ligt. Dit wordt sterk ondersteund door de dynamische productie, waarin de subtiele gelaagdheid voortdurend onze aandacht vasthoudt. Het refrein bezit een grootse melodie die de mooie, fijn wegluisterende strofes nooit volledig in de schaduw plaatst en daardoor het geheel net tot een sterk totaal boetseert. In de bridge tovert Neo Minor ook een andere kant tevoorschijn, die waar muzikale uitdaging niet wordt geschuwd en waarin we zelfs een knipoogje naar Air en MGMT menen te ontdekken.

De combinatie van al deze elementen zorgt ervoor dat “Eyes On Me” een heerlijke catchy, solide single is. Een artistieke evolutie voor Neo Minor, die hun sound doorheen de jaren steeds verder verfijnt en steeds nadrukkelijker een van Vlaanderens fijnste synthpopacts genoemd mag worden.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

147 posts

About author
9-to-5 Projectmanager & 5-to-9 Bandmanager. Niet super schrijfactief, maar wel een Dansende Beren-meubelstuk. De pen is van je zus.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Neo Minor - "Fools"

Ondertussen is het al bijna een jaar geleden dat Neo Minor hun debuut ep op de wereld loslieten. Daarna wonnen ze Student…
AlbumsRecensies

Neo Minor - Neo Minor (★★★½): "Vastberaden en vol zelfvertrouwen"

Melodische soundpop, zo omschrijft de vierkoppige band uit Lokeren Neo Minor zich. Ontstaan in 2015, en ondertussen langzaamaan aan het timmeren aan…
LiveRecensies

Houston's Problem, Martha, KALF & Neo Minor @ Bruudruuster Rockrally: Hoop voor de toekomst

Nu het bijna lente is, komen de zomerfestivals al iets dichterbij en zo zijn er ook weer veel kansen voor jong talent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.