Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Koven & Steve Aoki – “Nervous System”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Draai of keer het hoe je wil, Steve Aoki blijft een grote naam in het edm-landschap. Of zijn sets en producties daardoor ook altijd van even kwalitatief hoge waarde zijn, is een andere vraag met een eerder genuanceerd antwoord, maar voor sfeer weet hij meestal wel te zorgen. Dan draagt de Britse dj-formatie Koven kwaliteit iets hoger in het vaandel. Katie Boyle verzorgt de vocals en de livesets, terwijl Max Rowat veelal thuisblijft uit vliegangst en zijn uren vooral in de studio spendeert om de stroom aan tracks te kunnen blijven garanderen. Afgelopen juli sprong Katie op Tomorrowland al even mee de grote Mainstage op om samen met de optredende Steve Aoki een nieuw nummer te performen; een nummer dat nu het levenslicht te zien krijgt.

Enkele jaren geleden zou onze mond nog openvallen als we drum-‘n-bass op de Mainstage van Tomorrowland zouden horen, maar tegenwoordig kijken we er niet meer raar van op. David Guetta, Martin Garrix, Tiësto… alle headliners van het Boomse festival springen mee op de trein, net als Aoki dus. Wat hij naast zijn naam toevoegde aan het nummer blijft wat gissen, want zowel muzikaal als vocaal ademt “Nervous System” Koven. Moeten we dan toch iets ontleden, dan is het de tweede technodrop op het einde van het nummer, die de eerdere explosie van energie een beetje teniet doet. Jammer, want voor de rest is “Nervous System” een prima dancefloor-dnb-song, die zowel over een goede, euforische melodie als over een meer gedreven energetische, rollende drop beschikt.

Op 6 december kan je Koven aan het werk zien op High Tea Amsterdam in de Melkweg.

Koven: Facebook / Instagram
Steve Aoki: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dom Dolla & Tove Lo - "CAVE"

Tove Lo zal voor velen nog steeds vooral de Zweedse popartieste achter “Stay High”, al dan niet in de Habits remix-versie, zijn….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik & Sarah de Warren - "Stone"

Voor wie een beetje thuis is in de Belgische elektronische muziekwereld is Andromedik een naam die al enkele maanden, of zelfs jaren,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mia Kirkland & Skepsis - "Right Now"

Hoewel Mia Kirkland de hoofdartieste op “Right Now” is, zal ze je waarschijnlijk niet veel zeggen. Het is namelijk nog maar de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.