FeaturesInstagramUitgelicht

Dansende Beren organiseert vier concertavonden in Pilar!

Wie Dansende Beren volgt, weet dat we naast het recenseren van concerten, er ook al eens graag een paar zelf organiseren. De befaamde verjaardagsfeesten in BarBroos werden sinds kort ook vergezeld door zomeravonden in het Gentse Bar Bricolage, en nu is de hoofdstad aan de beurt. Komend najaar slaan we namelijk de handen in elkaar met Brusselse concertzaal Pilar, door daar vier weken lang wekelijks een avond te cureren. De volledige maand november kan je dus telkens op woensdag of donderdag op het terrein van de VUB terecht voor een avondje muziek ontdekken. En, een specialleke, voor de hoofdact is het zelfs bijna uitsluitend zo dat het om een ontmaagding op Belgisch grondgebied gaat. Wie weet kan je dus het zinnetje ‘Die heb ik ooit nog in Pilar gezien’ binnenkort al bovenhalen!

Donderdag 7 november – Foyer Red + Itches

De maand beginnen doen we meteen met een band die de Grote Plas moet oversteken: Foyer Red uit Brooklyn. En dan weet je eigenlijk al meteen dat het goed is. Verwacht je aan gezellige chaos, poprock met een hoek af, of misschien wel net aan het onverwachte. Het vijftal wist in zijn nog relatief korte bestaan al indruk te maken op gerenommeerde magazines als Pitchfork, Rolling Stone en Stereogum, waarbij die laatste de groep zelfs vergelijk met Pinegrove. Het belooft met andere woorden al een interessante avond te worden. Te ontdekken op donderdag 7 november!

In het voorprogramma overigens een band van iets dichter bij huis, de Kempen meer bepaald: Itches. Jangle, fuzz en rock-‘n-roll zijn slechts een paar kernwoorden die het drietal gebruikt om zichzelf te omschrijven. Dat eerder dit jaar met Two Flies In One Clap een debuutplaat verscheen, zal er alleen maar voor zorgen dat de heren nog wat meer gedreven zullen zijn om er een knaller van te maken.

Zet je op aanwezig in het Facebook-event.

Woensdag 13 november – Droom Dit + support

In thuisland Nederland gaat Droom Dit al enige tijd over de tongen, en het ziet ernaar uit dat ook België binnen de kortste keren zal volgen. Het zestal laat zich inspireren door bands als Radiohead, King Krule en Spinvis, en schopte het op die manier zelfs al tot op het podium van Best Kept Secret. Daar raakten we zo onder de indruk van de groep, dat we ook meteen voor een avondje bij ons vastlegde. Droom Dit wist namelijk zo erg te betoveren, dat je haast niet meer kan geloven dat dit om een relatief nieuwe band gaat. Een elegante sound met krachtige explosies en magische opbouwen, daar gaat ons hartje namelijk sneller van slaan. Van Enschede naar Brussel onder de leuze ‘Dans, schreeuw, zing en droom mee met Droom Dit’? Graag.

Een voorprogramma hier volgt nog.

Zet je op aanwezig in het Facebook-event.

Donderdag 21 november – Johnny Mafia + Wijf + Support

Van Nederland naar Frankrijk, en meteen ook een band die wel al eens in ons land op de planken stond: Johnny Mafia. Het viertal heeft zelfs al drie albums op de teller staan en wist aan de hand daarvan al een onbetwistbare livereptuatie op te bouwen. Dat hebben ze onder meer te danken aan het feit dat ze al samenwerkten met producer Jim Diamond, maar evengoed aan hun zelfvertrouwen. Dat levert vandaag de dag een band op die doet denken aan Pixies of The Breeders, maar tegelijkertijd ook de garagerock omarmt. Intense gitaren dus in elk geval gegarandeerd, trouwens hun enigste show op Belgische bodem tijdens hun uitgebreide tour, niet te missen!

Het Gentse Wijf zal daarbij de zaal al stevig opwarmen, want de band omschrijft zichzelf als ‘een een goeie smack in your face’. Terwijl het viertal naarstig werkt aan zijn debuut-ep, mocht het afgelopen zomer onder meer al komen opdraven op Zeverrock en ging het aan de haal met de zilveren medaille van talentenconcours Jonge Wolven. Wijf is met andere woorden klaar om de kinderschoenen te ontgroeien en zijn eerste stapjes in de wereld te zetten.

Zet je op aanwezig in het Facebook-event.

Donderdag 28 november – Floodlights + support

Voor de laatste concertavond in onze reeks, moeten we zowaar naar de andere kant van de wereld. Vanuit het Australische Melbourne komt Floodlights naar de hoofdstad afgezakt, om ons daar te trakteren op een dromerige mix van rock en postpunk. Op die manier kon de band ons een jaartje geleden al overtuigen in het voorprogramma van Temples, nu verwachten we eigenlijk nog wat meer. Doordat de groep de tijd gebruikt heeft om te groeien, ziet het ernaar uit dat de openbloeiende gitaarsolo’s en mondharmonica-intermezzo’s nog wat meer uitgediept werden, en zo belooft ook dit een interessante avond te worden!

Zet je op aanwezig in het Facebook-event.

Aangezien we elke avond organiseren en we onze lezers graag altijd iets aanbieden, kan je hier ook tickets winnen voor die avonden. Stuur een mailtje met je concert naar keuze naar wedstrijd@dansendeberen.be en wie weet win jij wel een duoticket voor jouw avond naar keuze.

2262 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Itches - Two Flies In One Clap (★★★★): Een mokerslag bij heldere hemel

In de Kempen is het goed vertoeven. Een heleboel van de beste Belgische wielrenners is er opgegroeid en een legertje Miss Belgiës…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Itches - "Out Of The Frame"

Itches is een band uit de Kempen, de streek waar de vriendelijkste en beleefdste Vlamingen hun optrekjes hebben. Meer bepaald Vorselaar is…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 1): Kleur bekennen

Begin juni wordt in Nederland naar goede gewoonte Best Kept Secret gehouden. Met een aangenaam zonnetje kon het festival kort na de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.