Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maribou State – “Otherside” (feat. Holly Walker)

© Rory Dewar

Fans zaten er lange tijd ongeduldig op te wachten, maar elektronicaduo Maribou State kondigt na zes jaar eindelijk een nieuw album aan: Hallucinating Love. Kingdoms in Coulour dateert reeds uit 2018 en laatste single “Blackoack” is intussen meer dan een jaar oud. De Britten zouden afgelopen zomer optreden op Paradise City, maar waren genoodzaakt alle liveshows te annuleren vanwege het langdurige herstel van Chris Davids na een hersenoperatie. Met “Otherside” lost Maribou State nu een veelbelovende teaser van het derde studioalbum.

“Otherside” klinkt als de inleiding voor een geslaagde, zwoele vrijdagavond. Met hun herkenbare kleurrijke elektronica en ontspannen sfeer zetten de Britten de trend van de eerdere albums verder. Daarnaast voegen ze opnieuw hun vertrouwde succesingrediënt toe: Holly Walker zet wederom een indrukwekkende zangprestatie neer. De zangeres lijkt moeiteloos de hoge noten te raken en geeft de single een warme, soulvolle touch. De groovy sound en sterke productie doen denken aan Jungle. Samengevat: Maribou State weet ons opnieuw zin te doen krijgen om meteen de dansschoenen aan te trekken.

Met “Otherside” in onze oren schept Maribou State hoge verwachtingen voor Hallucinating Love, dat op 31 januari verschijnt. Zo schrijven Chris en Liam zelf: ‘We can’t thank you enough for your endless patience and support—it’s gonna be worth the wait!’ Voor de aankondiging van een nieuwe tour houden we onze vingers nog gekruist.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Floating Points - Cascade (★★★★): We kunnen weer dansen op Floating Points

Sam Shepherd of Floating Points, de dj uit Manchester met een PhD in neurowetenschappen, kan je gerust een creatieve duizendpoot noemen. Zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "Let's Go Back"

Het parcours dat Jungle al jarenlang rijdt is op zich wel opmerkelijk te noemen. De band rond Tom McFarland, Josh Lloyd en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tycho - Infinite Health (★★★★): Dansend wegdromen

Tycho, het muzikale alter ego van de Amerikaan Scott Hansen, staat bij ons al langer op een goed blaadje. De man is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.