Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Confidence Man – “CONTROL” & “REAL MOVE TOUCH” (feat. Sweetie Irie)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met een set die eigenlijk te gek voor woorden was ontpopte Confidence Man afgelopen zomer tot een van de revelaties van Pukkelpop. Dat het project rond Janet Planet en Sugar Bones eigenlijk als een grap begon, zorgt er tot op vandaag voor dat het aura van ‘we nemen het niet al te serieus’ van enorm belang is voor de band. En gek genoeg ligt daarin ook de sterkte van de groep – gaande van over the top outfitwissels tot een tiental salto’s. Het is de Australiërs in elk geval gegund, want de muziek is daarbij ook gewoon goed. Met 3AM (LALALA) verschijnt later deze maand zelfs een derde album van Confidence Man, waar we dus ook al heel wat voorsmaakjes uit te horen kregen.

Na het sterke tweeluik “SO WHAT” / “I CAN’T LOSE YOU“, lost het duo nu opnieuw twee nieuwe singles. Het is daarbij vooral “CONTROL” dat met de pluimen lijkt te moeten gaan lopen, terwijl “REAL MOVE TOUCH” vooral fungeert als B-kantje. En in dat opzicht werken beide nummers enorm goed. Eerstgenoemde hangt zo namelijk aan elkaar met een vrij trage elektrobeat, waarover Planet je op haast hypnotiserende wijze meesleept richting een nog meer dansbaar refrein. ‘They call me crazy’, zingt ze in de bridge, waarna Confidence Man nog eens alle remmen losgooit. “CONTROL” wordt zo een club in slow motion, waarbij alles gedrenkt wordt in fluogroene lichten.

“REAL MOVE TOUCH” is daarentegen ook wel dansbaar, mede dankzij de opzwepende woorden van MC Sweetie Irie, maar moet naast zijn voorganger toch vooral onderdoen op vlak van kwaliteit. Het gaat er veel donkerder aan toe in deze single, mede doordat er ook veel meer wordt ingezet op clubinvloeden uit de jaren ’90. Dat in combinatie met het Jamaicaanse accent van Sweetie Irie, zorgt voor een beetje een ongemakkelijk gevoel op momenten. Al bij al dus ook wel plezant, maar het is vooral “CONTROL” dat met de eer gaat lopen.

3AM (LALALA) verschijnt op 18 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2294 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Confidence Man - 3AM (LA LA LA) (★★★½): Alle buitenbeentjes naar binnen!

Voor de grap een band beginnen en er een paar jaar later de wereld mee rondtouren; het is iets waar heel wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Confidence Man - "All My People" (feat. Sweely)

Wie genoeg zelfvertrouwen heeft, die zou al eens uitbundig durven dansen op de electropop van Confidence Man en wie weet deed je…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2024 (Festivaldag 3): Hit(te)effect

Festivaldag drie en het beloofde er eentje te worden die het label ‘memorabel’ zou kunnen krijgen. Op het hoofdpodium stonden met respectievelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.