Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DITZ – “Space/Smile”

© Leffingeleuren Karen Vandenberghe

DITZ is een band van contrasten. Vanuit hun thuisbasis in Brighton bracht de band in 2022 debuutalbum The Great Regression uit en gaven ze post-hardcore en noise rock een eigentijdse touch. De Britse groep staat ook bekend om hun furieuze livereputatie waarbij de volumeknop steevast wordt opengedraaid. Na een korte adempauze had DITZ genoeg zuurstof om aan een nieuwe plaat te werken, en die is nu af. Meer nog: Never Exhale verschijnt op 25 januari en werd geproduceerd door Seth Manchester, die in het verleden al samenwerkte met Battles, Model/Actriz en Daughters. Als eerste kennismaking met het nieuwe DITZ-hoofdstuk werd “Space/Smile” de wereld in gestuurd.

Voor de meest gepolijste nummers moet je niet bij DITZ zijn, al volgt “Space/Smile” wel hun beproefde formule. In die zin is het een vertrouwd klinkend nummer met nieuwe elementen die het spannend houden. DITZ beperkte de speelduur van “Space/Smile” ook slim tot iets minder dan twee minuten, waardoor ze niet lang om de essentie heen hoeven te draaien. Volgens frontpersoon C.A. Francis gaat het niet zozeer om het doorvoeren van al te veel dynamische wisselingen in het nummer, maar vooral om zo snel mogelijk tot de escalatie te komen. “Space/Smile” is dus een gepaste en beklemmende start voor het nieuwe album van DITZ.

Never Exhale verschijnt op 25 januari. Op zondag 10 november staan ze tevens op Sonic City in Kortrijk en op zondag 2 maart spelen ze een eigen show in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2130 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Absolutely Free Festival 2024 (Festivaldag 1): Gitaren voor Palestina

Twee weken voor Limburg in het teken staat van Pukkelpop, vindt een paar tientallen kilometers buiten Kiewit Absolutely Free Festival plaats. In…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City 2024 kondigt Tramhaus als curator aan en lost al eerste lading namen

Voor wie graag de muzikale diamanten van morgen ontdekt in eigen land, is Sonic City al langer een van de places to…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.