Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stateside – “Since Last Season”

Stateside is een Amerikaans kwintet dat woont boven een van de grootste breuklijnen op deze blauwe knikker. Het staat in de sterren geschreven dat er ooit een gigantische aardbeving zal zijn. Dat kan binnen drie minuten zijn, maar eveneens binnen bijvoorbeeld honderd jaar. We moeten er niet al te veel aan denken best en gewoon genieten van de pretpunk die Stateside uit de instrumenten jaagt. We kunnen het evengoed skatepunk noemen. Elk kind moet een naam hebben uiteraard. Op het einde van de zomervakantie werd “Thirty Mile Stretch” al uit de kooi gelaten en nu volgt “Since Last Season”.

Het vijftal doet opnieuw waar het voor in de wieg is gelegd: een stevige deun bijeen componeren die uitnodigt tot moshen. De intro is best verschroeiend te noemen met keiharde drums die in halve maten doordrammen om de gitaar te ondersteunen. We zien voor ons een hele meute skaters die mekaar trekken en duwen vlak voor het podium waar het nummer eerder wordt uitgespuwd dan gezongen. Er zit kwaadheid en frustratie in de song en die moet er gewoon helemaal uit. Dit is een song in de beste traditie van NOFX, Pennywise en Lagwagon en Stateside doet dat gewoon héél behoorlijk. Het gebrul op het einde van de song is best indrukwekkend en net voor de derde minuut zou ingaan, breien de vijf Amerikanen uit de ‘Golden State’ er een einde aan. Tof skatepunkschijfje!

Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stateside - "Thirty Mile Stretch"

Stateside is een band uit het progressieve Californië, de staat waar skateboards en surfplanken per lopende meter worden verkocht. Er zijn best…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.