AlbumsRecensies

Omar Rudberg – Every Night Fantasy (★★): Te oppervlakkig

Hoewel hij nu al even bezig is met zijn muziekcarrière, is de Venezolaans-Zweedse zanger Omar Rudberg internationaal vooral bekend door zijn rol als Simon in de Zweedse serie Young Royals. Met Every Night Fantasy krijgen we een derde ep, naast album OMR uit 2022, in de discografie van de zanger. Voor zijn solocarrière was hij deel van de Zweedse boyband FO&O. Nu probeert Rudberg ook verder internationaal te scoren. Zo staat hij volgende week in Melkweg in Amsterdam, een Belgische datum werd niet gepland.

Every Night Fantasy vliegt er direct in met “Talk”; met een aangename beat en een paar goede uithalen leidt Rudberg ons door het eerste nummer. Hierna volgt “Girlfriend”, een lied dat eigenlijk een beetje hetzelfde recept volgt als de voorganger. Over heel de ep zit veel herhaling in de nummers, wat over het algemeen wel gebeurt in popmuziek, maar hier misschien een beetje te veel. Het refrein van “Bye Bye” geeft ons een dubbel gevoel: er zit aanstekelijkheid in door de beat, maar ook wat onwennigheid door de tekst. Hoewel het meestal wel aangenaam is om naar te luisteren, zouden we het popmuziek aan de platte kant kunnen noemen omdat er niet al te veel inhoud in zit.

“Red Light” en “Wrong” zijn rustigere nummers die daarentegen wel emotie oproepen. Rudberg heeft dan ook een stem die zich hier ook toe kan wenden, misschien zelfs meer dan bij de opgewekte nummers. Alleen “Wrong” haalt de drie minuten grens en is ook de enige die hier geschikt voor is, omdat de andere nu al in de herhaling vallen. Met de achtergrondzang komt de stem van Rudberg ook beter uit en komt de grootsheid van het nummer wel binnen. Op afsluiter “Luz Roja” krijgen we wederom een rustigere sfeer en ook nog wat zang in het Spaans.

Omar Rudberg slaagt erin enkele goede nummers vooruit te schuiven, maar als geheel komt Every Night Fantasy niet helemaal binnen. Met de sterkte van zijn stem komt die beter uit op de rustigere en meer doordachte liedjes dan op de oppervlakkige popsongs. Dat die op de ep ook primeren, vinden we eerder jammer. Ook staan de beste nummers meer op het einde van de ep, wat dus wat doorzettingsvermogen vraagt bij een eerste luisterbeurt. Rudberg kan ons dus niet helemaal overtuigen, maar zijn muziek bevat zeker potentieel.

Op 24 oktober staat Omar Rudberg in Melkweg in Amsterdam, deze show is echter uitverkocht.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek “Wrong”, ons favoriete nummer van Every Night Fantasy, in onze Plaatje van de Plaat-playlist op Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.