Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avalanche Party – “John Coltrane’s Moscow Skyscraper”

© Rory Sansom

Jordan en Joe Bell uit North Yorkshire besloten in 2016 een band op te richten. De twee broers hebben samen maar vier handen, dus werd er steun gezocht en gevonden bij Jared Thorpe, Glen Adkins en Kane Waterfield. Het blijft toch fantastisch bekken, die namen in het Engels. In 2019 bracht het vijftal al het album 24 Carat Diamond Trephine uit en nu wordt de muzikale weg verder geplaveid met nieuwe songs, die zullen resulteren in het volgende album Der Traum Über Alles. Twee singles, “Collateral Damage” en “Nureyev Said It Best“, werden al gedeeld met het publiek en nu komt daar dus “John Coltrane’s Moscow Skyscraper” bij. Avalanche Party, want zo heet de band, heeft alvast een patent op vreemde song- en albumtitels.

De nieuwe single begint met een simpel, maar cool gitaargeluid dat direct onder de huid gaat zitten. Drummer Kane Waterfield dropt er een serietje slagen op de troms en de hi-hat bij, die inleiden dat de intro zo direct zal overgaan in een spannende melodie. Dit is niet zomaar een basisritme dat Waterfield over de song gooit; dit is een uitgekiend stukje drumwerk dat op het eerste zicht niet lijkt te kloppen. Niet eenvoudig! En luister eens goed naar de zang van Bell; hij slist en lispelt de hele tijd, wat een supercool effect heeft. Op het eerste zicht klinkt het een beetje vreemd, maar het is net dat detail dat de zang nóg beter doet klinken. De gitaarpartij blijft de hele tijd doordrammen en dat is de kracht van deze song, de gitaarakkoorden die niet worden veranderd doorheen het hele nummer. Na tweeënhalve minuut begint Ball een halve minuut eerder te rappen dan te zingen om de zang nadien volledig te laten uitbarsten in een bangelijk geschreeuw. De andere bandleden brullen samen tot de song opeens eindigt. We vinden dit met stip de beste schijf die Avalanche Party al heeft uitgebracht. Meesterlijk lied!

Het nieuwe album Der Traum Über Alles wordt verwacht op 7 februari.

Facebook / Instagram / X

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 28 november - 4 december 2016

De eindejaarsijstjes beginnen ons al rond de oren te vliegen maar toch komen de laatste bands nog met videoclips op de markt….
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 27 april - 3 mei

Deze week was het erg moeilijk om een gepast Filmpje Van De Week te vinden. Dit lag niet aan de hoeveelheid clipjes,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.