Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single B O I – “John”

© Caia Croes

B O I is een band uit Antwerpen die ons vorig jaar een laat kerstcadeau gaf met de fantastische debuutsingle “All These Boys“. We luisteren elke dag naar nieuwe (post)punk, garagerock, noiserock, new wave, en nog véél meer. Bij die eerste single voelden we onmiddellijk dat deze vier dames een kwartet van muzikanten is dat een steengoede schijf in elkaar krijgt geknutseld. We hebben lang en geduldig gewacht op de nieuwe single en eindelijk is het zover; het vierspan uit de koekenstad maakt onze dag meer dan goed met de verse worp “John”. Soms zijn titels geniaal in hun eenvoud, waarvoor alvast hulde.

Vanaf de eerste seconde, de eerste noot, het eerste akkoord horen we dat “John” opnieuw een nummer is dat we nog ontelbaar keer zullen opleggen. Waar “All These Boys” moeiteloos de vergelijking doorstond met de allerbeste songs van The Breeders en Throwing Muses, klinkt “John” alsof de vier dames Kim Gordon en P.J. Harvey hebben ingeslikt. We bedoelen dan de harde Polly Jean van haar debuut DrySoit, genoeg namen gedropt, nu het nummer zelf. De melodie is ontzettend dreigend en onheilspellend, en jaagt ons op alsof er geesten met holle ogen en ijskoude klauwen ons bij het nekvel willen pakken. Zangeres Indra Aubroeck klinkt onwaarschijnlijk fantastisch op deze schijf! We vragen ons werkelijk af hoe het komt dat er nog nooit in de rockgeschiedenis op deze planeet een band deze noten op deze manier na elkaar heeft gespeeld. Dit is zó goed en B O I heeft deze sound nu uitgebracht voor iedereen die het wil horen. Na tweeënhalve minuut komt er nog een korte, grungy gitaarsolo bij en Caia Croes mept de hele tijd op haar kleinste cymbaaltje. ‘It is John’. Het wordt uitgeschreeuwd, het wordt uitgebraakt. Is die John de verpersoonlijking van een heleboel ellende? We denken van wel. We zijn met een hand aan het typen terwijl we onze nek masseren. Dat masseren doen we maar enkele keren per jaar, enkele keren wanneer we net een steengoede, indrukwekkende song hebben gehoord. Wat een onvoorstelbaar krachtige energie heeft dit nummer!

Blijf zeker de sociale media in de gaten houden voor optredens van B O I. Er zijn ook geruchten over nieuwe muziek en dat maakt ons heel benieuwd.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle B O I - "All these boys"

B O I is een pril collectief uit Antwerpen. De groep is gevormd door Indra Aubroeck die de zang en gitaar voor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Crows - Beware Believers (★★★★½): Beredeneerd omverblazen

Bij de grote namen binnen de postpunkwereld worden tegenwoordig bands als shame, Fontaines D.C. en IDLES in een adem genoemd, maar Crows…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.