Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emma Steinbakken – “HURT PEOPLE”

Als een van de meest veelbelovende artiesten in de Scandinavische popscene, heeft de 21-jarige Emma Steinbakken de laatste jaren flink van zich laten horen. Met haar krachtige en emotionele popliedjes opende ze al voor grote namen als Imagine Dragons en Zara Larsson in haar thuisland en deed ze in 2023 ook mee aan de Noorse variant van liefde voor muziek: Hver gang vi møtes. Steinbakken werkt momenteel aan een nieuw album, waarvan we eerder het bijzonder catchy “BOY” te horen kregen. Met “HURT PEOPLE” slaat ze een iets andere, maar net zo boeiende weg in.

Een ietwat atypische intro zorgt ervoor dat het tempo er meteen goed inzit en legt eveneens de basis voor een fijne popsong. Even later weerklinkt de vertrouwde stem van Emma Steinbakken, die ons meeneemt op onderzoek naar de impact van pijn. Vocale effecten die bij momenten doen denken aan Billie Eilish zetten de boodschap nog extra kracht bij, terwijl de woorden ‘hurt people hurt people’ lang blijven nazinderen. Als we de Noorse mogen geloven, zouden mensen die gekwetst zijn sneller geneigd zijn om dit ook bij een ander te doen, zeker wanneer het op liefde aankomt. Bitterzoete woorden die gelukkig resulteren in een aanstekelijke popsong, die Emma Steinbakken wederom op de kaart zet. Eentje om in de gaten te houden!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

692 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emma Steinbakken - "BOY"

Laat je niet misleiden door haar jonge leeftijd, want de 21-jarige Emma Steinbakken draait al een hele tijd mee in de muziekindustrie….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Emma Steinbakken - "September"

Emma Steinbakken mag dan nog maar zestien jaar jong zijn, maar ze behoort al tot de nieuwe garde Noorse acts die te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Emma Steinbakken - "let's blow our feelings up with dynamite"

Scandinavische acts deden het in het verleden al bijzonder goed in ons land, dus naar alle verwachtingen zal de piepjonge Emma Steinbakken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.