Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Da Tweekaz & Used – “Crossover” (feat. LePrince)

© CPU – Emiel Viellefont

Nu het drukke festivalseizoen achter de rug is, zou je denken dat het voor dj’s als Used een rustige periode is, maar niets is minder waar. Alle tracks die hij tijdens die zomermaanden en in de periode daarvoor in zijn studio ineen bokste, bundelde Jo Eelen in zijn tiendelige debuutalbum dat hij binnen een klein maandje op de streamingsplatformen loslaat. Als verlengstuk daarvan host de Kempenaar een reeks liveshows, waarvan de eerste afgelopen vrijdag in de Melkweg tijdens ADE. De man heeft dus ook in het najaar genoeg aan zijn hoofd. Zo ook: singles vanop het album uitbrengen. “You Say“, “Limelight” en “Tonight” met Bou gingen al vooraf, “Crossover” is als volgende aan de beurt.

Die titel mag je heel letterlijk nemen. Used is nog een relatieve jongeling in de drum-‘n-basswereld, maar in de hardstylescene is het Noorse duo Da Tweekaz al een aantal jaar een van de bekendste namen. De mannen zijn getekend bij het Belgische Dirty Workz en rijgen de streams aaneen met toegankelijke, maar kwaliteitsvolle en soms ludieke tracks. In de sets van Used flitsen de laatste tijd ook wel eens wat hardere beats voorbij en zo waren de fundamenten voor de genrebrug gelegd. De kruising start gek genoeg als een reggaeplaatje, met de zuiderse vocals van LePrince, maar al snel laat het Noors-Belgische verbond de trage beats voor wat ze zijn en volgt een standaard hardstyledropje waar Da Tweekaz zijn handelsmerk van heeft gemaakt. Voor de tweede drop gaat het tempo nog wat omhoog. We gaan richting de 175 bpm en komen zo automatisch terecht bij Useds energieke sound. ‘We go fast, never slower’ is het motto aan het einde, want aan datzelfde tempo ronden de heren af met ‘fiyaah’ in de vorm van snelle hardstyle en iets wat op de grens van dnb en uptempo hardcore balanceert. Een energiedipje en geen Redbull in huis? Dan is “Crossover” een goed alternatief, want ook hiervan ga je vliegen; ofwel door de voltages die ervan afspatten, ofwel door de chaotische overprikkeling mocht je niet zo’n elektronische muziekliefhebber zijn. Een leuk experimentje van de Belgische drum-‘n-bassfiguur, maar om over een van de betere tunes op zijn album te kunnen spreken is dit toch net wat te weinig.

Used stelt Night Shift, dat op 15 november uitkomt, live voor in de AB op 14 november (uitverkocht) en op 19 november. Da Tweekaz staat in het weekend van 14 en 15 februari op Reverze.

Da Tweekaz: Facebook / Instagram / Website
Used: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dom Dolla & Tove Lo - "CAVE"

Tove Lo zal voor velen nog steeds vooral de Zweedse popartieste achter “Stay High”, al dan niet in de Habits remix-versie, zijn….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik & Sarah de Warren - "Stone"

Voor wie een beetje thuis is in de Belgische elektronische muziekwereld is Andromedik een naam die al enkele maanden, of zelfs jaren,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mia Kirkland & Skepsis - "Right Now"

Hoewel Mia Kirkland de hoofdartieste op “Right Now” is, zal ze je waarschijnlijk niet veel zeggen. Het is namelijk nog maar de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.