Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billy Morrison – “Crack Cocaine” (feat. Ozzy Osbourne & Steve Stevens)

Binnen het rockcircuit heeft Billy Morrison al lang zijn strepen verdiend. De Brit speelde onder meer gitaar bij The Cult en Camp Freddy en richtte ook Circus Diablo op. Toch is hij misschien wel het best gekend als lid van de band van Billy Idol, waar hij al bijna vijftien jaar deel van uitmaakt. Op 19 april komt hij nu ook nog met een nieuw soloalbum op de proppen: The Morrison Project. Voor de nieuwste single krijgt hij de medewerking van die andere Billy Idol-gitarist, Steve Stevens, maar ook van Ozzy Osbourne, met wie hij in 2015 al eens samenwerkte. Het is trouwens niet de enige mooie samenwerking op het aankomende album, want ook Steve Vai, Linda Perry, John 5 en Billy Idol zelf maken nog hun opwachting.

“Crack Cocaine” opent met een westernachtige Dobro-bluesgitaar, maar wordt al snel overspoeld door hevige riffs die simpelweg om geheadbang vragen. Het is vanzelfsprekend Osbourne die vocaal op de voorgrond treedt en hij klinkt precies zoals hij op zijn laatste twee albums deed; verrassend goed dus. Met twee gitaristen als Morrison en Stevens kan extra gitaargeweld natuurlijk niet uitblijven en na enkele ferme solo’s kunnen we gewoon van een leuk rocknummer spreken.

The Morrison Project verschijnt op 19 april.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Ozzy Osbourne - Patient Number 9 (★★★★½): Als een onsterfelijke die de dood in zijn gezicht uitlacht

Woorden en tijd schieten tekort om de carrière van Ozzy Osbourne te beschrijven. The prince of darkness brak in 1970 door met Black…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Nothing Feels Right" (feat. Zakk Wylde)

Enkele dagen geleden kwam Ozzy Osbourne al in het nieuws omdat realityshow The Osbournes binnenkort zijn comeback maakt. Sommigen zijn er voorstander…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Degradation Rules" (feat. Tony Iommi)

Ozzy Osbourne en Tony Iommi vormden jarenlang de ruggengraat van Black Sabbath. De band brak in 1970 door met hun gelijknamige debuutalbum….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.