Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amelie Lens – “Breathe”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In de Belgische en bij uitbreiding internationale technowereld vormt Amelie Lens een puzzelstukje waar je al lang niet meer omheen kan. De Antwerpse dj-producer staat aan het hoofd van het gerenommeerde EXHALE-label en -feestconcept met uitverkochte edities in de Waagnatie, Printworks en op Amsterdam Dance Event. Een tijdje geleden nam ze een break om met volle aandacht de eerste weken van haar kersverse dochtertje op deze aardbol te beleven, maar ondertussen komt het tourleven opnieuw op gang. En wat hoort daarbij? Inderdaad: nieuwe muziek!

Amelie Lens beloofde ons twee releases in maart, en de eerste daarvan kreeg de naam “Breathe”. De Belgische blijft ermee strak trouw aan de snelle beats, maar geeft ze ditmaal wel een emotionelere landing mee. Enerzijds door de zweverige stem die erdoor waait en anderzijds ook door de hardtrance-elementen à la Marlon Hoffstadt die doorsijpelen in het sounddesign. Intensiteit en melodie smelten mooi samen in een meeslepende trance en zo creëert het EXHALE-gezicht een raveanthem dat gedoemd is om als afsluiter van een stevig, maar nog wel euforisch ravenachtje gebruikt te worden.

Op 27 april staat Amelie Lens op Oranjebloesem. Op 19 mei passeert ze op Extrema Outdoor, op 7 juli kan je ze vinden in de Beekse Bergen op Awakenings en op 19 juli trekt ze richting Franse grens voor Dour.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TRYM & Sofiane Pamart - "Shadow of Tears"

De jaren die TRYM al actief bezig is met het maken van muziek kunnen we niet meer op een hand tellen. Het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Will Sparks - "Light"

De jaren 2013-2015 worden weleens omschreven als de gouden periode van de EDM/Bigroom. Met hits als “Ah Yeah So What” maakte de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte - "Roar"

Een lange tijd werd techno door de grote meute gezien als iets marginaal undergrounds. Die tijden zijn echter voorbij, want het genre…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.