Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Folk Implosion – “Moonlit Kind”

© Michael Galinsky

We gaan eens serieus vloeken in de kerk. In de jaren negentig was het in bepaalde kringen niet zo cool om naar grootheden als Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden te luisteren. Die kringen vonden dat allemaal wel ok qua muziek, maar ook veel te commercieel. Neen, de cool cats luisterden liever naar bands zoals Sebadoh, Sentridoh, Dinosaur Jr. en The Folk Implosion. Toevallig allemaal bands die (mee) werden opgericht door Lou Barlow? Jon Spencer had heel veel bijval met zijn Blues Explosion, dus vond Barlow het wel passen om er een implosie van folk naast te zetten. Achteraf bekeken is het allemaal een beetje kinderachtig, maar we waren er zot van! Folk Implosion maakte geen klompjes goud, maar eerder oud ijzer, en daar waren de grave jongens en meisjes dus helemaal van ondersteboven.

Folk Implosion maakte tussen 1994 en 1999 vier langspelers tjokvol rustige en hardere rock en dat met de geijkte instrumenten. The Folk Implosion leer je best kennen door hun plaat Dare To Be Surprised. Nog een tip van het jaar: bekijk zeker de film ‘Kids’ van Larry Clark uit 1995 eens! Folk Implosion levert er voor de soundtrack met “Natural One” een van de beste rocksongs aller tijden. We vielen van onze stoel terwijl we ons verslikten in ons glas water met aspirine toen we vernamen dat Folk Implosion na ongeveer vijfentwintig jaar een teken van leven gaf.

“Moonlit Kind” is de nieuwe single en Barlow en zijn trawanten doen dat weer fantastisch. Het heeft allemaal niet veel om het lijf eerlijk gezegd, maar de coolheid van de song is weer typisch Barlow. Zachte gitaren, geen obligate uitbarsting en gewoon de groovy stem van de zanger. De tweede gitaar speelt heel laidback op de achtergrond en we krijgen er zelfs synths en violen bij. De band laat het nummer van begin tot einde lekker kabbelen en laat dat nu het kenmerk zijn van The Folk Implosion. Geen opgejaagd gejengel maar gewoon een relaxed lo-fi schijf!

Op 28 juni komt er met Walk Tru Me zelfs een nieuwe langspeler uit.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.