Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crumb – “The Bug”

© Jacob Consenstein

Lila Ramani en haar kompanen introduceerden zich in 2016 aan de muziekindustrie als Crumb. Dat deden ze toen nog vrij bescheiden, maar hun debuutalbum Jinx in 2019 leverde hen een flinke portie aandacht op, waar ze wel even op konden teren. Drie jaar lang om precies te zijn, want het was pas in 2021 dat de psychedelische indierockband opnieuw van zich liet horen met Ice Melt. Daarna verschenen er sporadisch enkele singles. Die tijdspanne van drie jaar bewijst opnieuw zijn regelmaat met de komst van AMAMA. Een maand nadat Crumb ons met de titeltrack een eerste indruk gaf van wat we van die nieuwe plaat mogen verwachten, verschijnt nu “The Bug”.  Het viertal brengt haar derde langspeler AMAMA ter aarde op 17 mei.

Door de psychedelische synths heeft “The Bug” heeft een soort zwoele groove dat als een iets meer opengetrokken versie van “Balloon” aanvoelt. Crumb stelt zich een tikkeltje extraverter op, maar blijft trouw aan haar ingetogen, delicate stijl. Lila Ramani zingt zo zacht en dromerig dat ze haast doorzichtig klinkt. Halverwege doet het nummer een poging de somnolente bubbel te doorprikken, maar de verandering is te subtiel om van een hoogtepunt te spreken. Het tempo wordt licht opgedreven wat wel voor de nodige variatie zorgt; we krijgen immers constant hetzelfde te horen. Ramanis stem krijgt een schril, distorted effect dat haar bijna onverstaanbaar maakt. In de laatste minuut is de drumbeat iets duidelijker aanwezig en worden de synths wat grimmiger. Op datzelfde ritme blijft “The Bug” nog even nazinderen en vervaagt dan langzaam in de verte tot het nummer haar einde bereikt.

Op 28 mei geeft Crumb een optreden in de Brusselse Botanique.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Crumb - “BNR” & “Balloon”

In 2019 verscheen Crumb voor het eerst op onze radar met debuutalbum Jinx. Een fijn plaatje waarop de band, die tegenwoordig vanuit…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #16

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.