Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elle King – “Baby Daddy’s Weekend”

Elle King, geboren als Tanner Elle Schneider, ken je misschien nog van “Ex’s & Oh’s” van haar debuutalbum Love Stuff uit 2015. Met bijna vijfhonderd miljoen streams is het nog steeds haar meest beluisterde nummer op Spotify. Destijds ontving ze er ook twee Grammy nominaties voor. “America’s Sweetheart” stond op diezelfde plaat en was te horen in de alom bekende Netflix-reeks Ginny & Georgia. Geregeld haalt ze haar banjo boven. De stijl van de Californische singer-songwriter wordt daardoor vooral gekenmerkt door country-invloeden, maar King verwerkt ook afgeleiden van blues en rock in haar creaties. Drie jaar geleden kreeg ze een zoontje, Lucky, met haar verloofde Dan Tooker, maar over of de twee nog samen zijn bestaan speculaties. In opvolging van haar derde album Come Get Your Wife, voegt King nu een nieuwe single aan haar repertoire toe, “Baby Daddy’s Weekend”.

Niettegenstaande dat ze haar zoontje liefheeft met haar hele ziel – dat bewees ze met een liedje dat ze aan hem opdroeg en naar hem vernoemde – zingt King nu over het terugkrijgen van een stukje vrijheid, de nood er eens tussenuit te gaan en even weg te zijn van je kinderen. Daarnaast haalt ze uit naar wie zich tegen haar keerde nadat ze de shift van pop- naar countrymuziek maakte. “Baby Daddy’s Weekend” doet vooral dienst als zomerse feel-good song. In essentie zit het structureel vrij simpel in elkaar, maar de riffjes in combinatie met de toegankelijke tekst maken er een amusant, aanstekelijk nummer van. Vocaal gezien doet King niks bijzonders, maar haar unieke stemklank is er wel eentje die steeds charmeert. De gitaarsolo in de laatste minuut strijkt de eer op en zorgt voor een opzwepend hoogtepuntje. Markant is het liedje niet per se, maar het deuntje is an sich wel vermakelijk.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paloma Faith - "How You Leave A Man"

Paloma Faith behoort tot de best verkopende zangeressen in het Verenigd Koninkrijk, maar heeft de laatste jaren de muziek op een lager…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 31 oktober - 6 november 2016

Ook deze week lieten we ons weer gaan en checkten we (bijna) alle videoclips die in de eerste week van november uitkwamen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.