Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams – “Risk”

© Abby Waisler

Vorig jaar stond Gracie Abrams in een hopeloos uitverkocht La Madeleine om haar debuutplaat Good Riddance voor te stellen. De populariteit van de Amerikaanse nam sindsdien alleen nog maar meer toe en dat betekent nog meer luisterende oren voor de eerlijke songs waarop de singer-songwriter haar donkerste en pijnlijkste gevoelens van een mooier jasje voorziet. Enkele dagen geleden kondigde Abrams haar nieuwe album aan dat volgende maand verschijnt en daarvan krijgen we met “Risk” alvast de eerste single te horen.

Het begin van “Risk” kunnen we vooral als gezellig omschrijven door het warme gitaarspel en vertrouwde stemgeluid van de Amerikaanse. Tekstueel wapent ze zich echter met een vlijmscherp mes en dat zorgt voor een mooi evenwicht. Naarmate we meer richting het refrein bewegen, komen we in een stroomversnelling terecht. Het catchy geheel toont de singer-songwriter van haar meer poppy kant zonder al te veel concessies te doen. In de bridge pakt ze bijzonder sterk uit en weet ze haar emoties moeiteloos over te brengen. ‘You’re the risk, I’m gonna take it / Why aren’t you here in my bedroom? / Hopelessly boring without you / Too soon to tell you, I love you’, klinkt het terwijl de drumpartij op de achtergrond voor de nodige urgentie in de song zorgt. Met deze feilloze single legt Gracie Abrams de lat bijzonder hoog voor zichzelf, we zijn alvast benieuwd wat ze nog uit haar mouw weet te schudden.

The Secret of Us verschijnt op 21 juni.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

660 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Gracie Abrams @ La Madeleine: Trieste liedjes leiden tot de beste feestjes

Iedereen heeft een andere reactie wanneer donkere gedachten naar het oppervlak drijven en voor de Amerikaanse Gracie Abrams was dat muziek maken….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gracie Abrams - Good Riddance (★★★★): Prachtig vat vol tegenstrijdigheden

Helaas is er geen duidelijke manier waarop je het best van je duisterste gedachten af kan komen. Sommigen vinden steun in therapie,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams - "Amelie"

De tijd waarin we Gracie Abrams introduceerden door haar vader, Star Wars-regisseur J.J. Abrams, in dezelfde zin te noemen, ligt stilaan achter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.